Könyvajánló

Újra megjelent az átváltozott macskáról szóló remekmű

Vajon emberként vagy macskaként izgalmasabb az élet? Mi mindenről tud a Macskahírügynökség. Abszolút macskák, átváltozás, humor – ez a holland Annie M. G. Schmidt több mint 50 éves nagyszerű meseregénye, a Minna, a macskakisasszony, amely generációkon át elvarázsolta a kisiskolásokat.

Killendoorn városában mindenki szereti a macskákat. Főleg Tibbe, a félénk újságíró, aki főnöke legnagyobb bosszúságára másról sem ír, csak a macskákról. Belecsöppen az életébe Minna kisasszony, azaz valójában egy Minna nevű cica, aki egyszer csak emberré változik, amikor egy kutatóintézet szemeteséből radioaktív hulladékot eszik. Minna kisasszony ráadásul beszélni is tud a macskákkal! Az emberi szem számára láthatatlanul egy egész macskasajtó-szolgálat működik a városban: mindenhol ott vannak, mindent látnak, mindent hallanak – és mindent el is mesélnek.

Az Andersen-díjas Annie M.G. Schmidt abszurd humorú klasszikusát tökéletesen egészítik ki Carl Hollander, a Harisnyás Pippi-könyvek illusztrátorának különleges rajzai.

Schmidt mérhetetlenül népszerű Hollandiában és külföldön egyaránt, műveit több nyelvre fordították le, Hollandia igazi királynőjének is nevezték. Magyarul a Pagony Kiadónál jelennek meg művei.

9 éven felülieknek

Beleolvasás a könyvbe: ITT