Kitekintő Oktatás

Duolingo online nyelvvizsgateszt

A Duolingo nyelvtanulós appnak már nyelvvizsgatesztje is van, hogy megnézhessétek, milyen szinten álltok a tanulásban.

Tavaly dobta piacra online tesztjét a világszerte listavezető nyelvtanulási app, a Duolingo. Ha már van profilotok az alkalmazásban, akkor regisztrálnotok sem kell, de akkor sincs baj, ha még nincs, pár kattintással létrehozhattok egy fiókot. Bár az egyórás, hivatalos igazolást adó teszt fizetős, egy próbatesztet ingyen is megcsinálhattok 15 perc alatt.

duolingo
© englishtest.duolingo.com
A próbateszt is hasonlóan működik, mint a legtöbb online nyelvvizsga, így érdemes felkészülni egy nyelvvizsga-szituációra. A teljes feladatsor egyébként egy 160-as skálán méri az eredményeiteket, azaz megnézhetitek az összesített pontszámotokat, valamint láthatjátok az íráskészséget és beszédkészséget mérő feladatokra, valamint a szövegértési és a szövegalkotási feladatokra kapott részpontszámaitokat is.
duolingo
© englishtest.duolingo.com

Az órás vizsga (ezért  ha sikerült – egy hivatalos, két évig érvényes papírt is kaptok) pontszámait a TOEFL iBT összpontszámával és az IELTS általános pontszámával is összehasonlíthatjátok, vagyis megnézhetitek, hogy ezeken hány pontot szereznétek.