Felhívások Közösség

Holnapig még benyújtható!!! – „Gyere Prágába, fiatal!“ 

A prágai Ady Endre Diákkör pályázati felhívást tesz közzé „Gyere Prágába, fiatal!“ néven, amelynek célja a felvidéki középiskolások továbbtanulási lehetőségeinek bővítése. Prága városa magasszintű oktatási rendszerével és neves egyetemeivel kiváló választás lehet a felvidéki leendő egyetemistáknak.

Diákkörünk küldetésének tekintjük a felvidéki magyar egyetemisták számára egy olyan környezet biztosítását, amelyben otthon és jól érzik magukat, használhatják anyanyelvüket, ápolhatják szokásaikat és hagyományaikat. Az AED tagjai közül több neves tudós, művész, tanár, mérnök és politikus került ki az évtizedek során. Ennek folytatása érdekében mindent megteszünk a prágai magyar diákságért.

A sikeres pályázók egy négynapos prágai kiránduláson vehetnek részt, amelyen belül az AED tagjaitól lehetőségük lesz többet megtudni az általuk választott szakról, iskoláról. Továbbá betekintést nyerhetnek szervezetünk működésébe, illetve részt vehetnek a már hagyománnyá vált AED Mikulásbulin. A szállást és utazást az AED biztosítja.

  1. A pályázat benyújtására jogosultak köre

Felvidéki középiskolák harmad- és negyedéves diákjai.

  1. Benyújtandó dokumentumok

A pályázónak egy 400-500 szavas motivációs esszét szükséges megírnia, amely többek között tartalmazza a következő témákat.

A Rész:

– Miért jönnél Prágába tanulni?

– Szerinted mik az előnyei és a hátrányai a Prágában való továbbtanulásnak?

– Milyen elvárásaid vannak a pályázattal kapcsolatban?

B Rész:

– Mi jut eszedbe a lejjebb található kép láttán? Számodra mit szimbolizál a kép?

Picture1

  1. A pályázat benyújtásának módja

A motivációs esszét és a pályázó adatait (név, jelenlegi iskola, évfolyam) az aed@aed.cz címre várjuk. Kérjük, hogy a motivációs esszét PDF formátumban csatolják.

  1. A pályázat megvalósítási időszaka
    december 1. – 2022. december 4.
  1. A pályázat benyújtásának határideje
    november 13.
  1. Döntéshozatal és kiértékelés

A benyújtott pályázatok tartalmi értékelése és a nyertesek kiválasztása az AED tagjai által történik. A sikeres pályázókat 2022. november 22-ig elektronikus úton tájékoztatjuk. A pályázattal kapcsolatban felmerülő további kérdéseket az aed@aed.cz címre várjuk. Minden pályázónak sok sikert kívánunk!

Az AED csapata

* A pályázat feltételeinek, megvalósításának módosítására a jogot fenntartjuk.