Informatika Tanuljunk

Python programozás

Python a leggyorsabban fejlődő nyíltforrású, általános célú objektum orientált programozási nyelv. A programozók 14 %a használja. Szintaxisa rendkívül egyszerű, könnyen tanulható. A www.python.org ról ingyen letölthető és minden korlátozás nélkül szabadon felhasználható, módosítható, terjeszthető.

A Python többek között a funkcionális, az objektumorientált, az aspektusorientált az imperatív és a procedurális programozási paradigmákat támogatja. Dinamikus típusokat és automatikus memóriakezelést használ, ilyen szempontból hasonlít a Scheme, Perl és Ruby nyelvekhez, emellett szigorú típusrendszerrel rendelkezik. Erőssége a gazdag szabványos programkönyvtár.

A Python úgynevezett interpreteres nyelv, ami azt jelenti, hogy nincs különválasztva a forrás- és tárgykód, a megírt program máris futtatható, ha rendelkezünk a Python értelmezővel. A Python értelmezőt számos géptípusra és operációs rendszerre elkészítették, továbbá számtalan kiegészítő könyvtár készült hozzá, így rendkívül széles körben használhatóvá vált.


Python Language   Magyar nyelvű honlap; ahol elérhető, ott magyar, máshol angol nyelvű forrásokra mutató linkeket tartalmaz.

A SuliPython wiki – A Python közoktatási elterjesztését támogató wiki tanároknak, diákoknak, tanárszakos hallgatóknak

Python oktatás – Más Python website

Kisebb példaprogramok – A programok így indíthatóak (természetesen, ha a Python telepítve van): python programnév.py


Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [5.20 MB]