Felhívások Hazai hírek

Együgyű Misó – gyermekelőadás Párkányban!

2023. július 17-én, hétfőn 19:00 órától a Babszem Jankó Gyermekszínház a párkányi Sétálóutcán mutatja be az Együgyű Misó című magyar népmesei adaptációt. A belépés díjtalan!

Kedvezőtlen időjárás esetén a Danubius Moziban tartják meg a rendezvényt.

Az égigérő paszuly – Babszem Jankó Gyermekszínház

„Rendezvényeink ingyenesek. Azokon kép- és hangfelvételek készülhetnek. Ezek a felvételek a könyvtár online felületén és a közösségi portálokon megjelenhetnek a könyvtár tevékenységének dokumentálása céljából. A rendezvény támogatói: Smurfit Kappa Obaly Štúrovo, SKC Foundry, BMI – Monarflex, Convertis, SpeedLine, Elektro Demar Plus, VT-Service és Párkány városa.”

A Babszem Jankó Gyermekszínház 1998-ban alakult négy állandó taggal, de produkcióink során gyakran kérünk fel társulatunkon kívüli művészeket is.

Társulatunk több, mint húsz éve készít mesejátékokat és zenés foglalkoztató műsorokat óvodás és kisiskolás gyermekek részére. Az előadásokon arra törekszünk, a klasszikus gyermekszínházi hagyományokat figyelembe véve, hogy apró nézőink, (amennyiben az előadás keretei közé szervesen beilleszthető) résztvevőivé váljanak a színpadi eseményeknek.

Többéves tapasztalatunk azt mutatja, hogy elképzeléseinket a közönség nem csak szívesen fogadja, hanem igényli is. A helyi intézmények nyitottak az általunk szervezett programokra, vidéki iskolák, óvodák, valamint kultúrházak elszigeteltségükből adódó mostoha körülményeik miatt is örömmel fogadják rendezvényeinket.

A társulat tudatosan vállalja a kulturális élet szempontjából hátrányos helyzetű települések segítését. Ennek ellenére nagyon nehéz a „kultúrkapocs” szerepének maradéktalanul megfelelni, hiszen a nehéz anyagi gondokkal küszködő települések nem tudnak évi egynél több nagyszínpadi produkciót fogadni. Ezért tartunk folyamatosan repertoáron olyan előadásokat is, amelyek nem igénylik nagyobb technikai eszközök használatát és a legváltozatosabb helyszíneken is előadhatóak anélkül, hogy a nézők megfosztva éreznék magukat attól az élménytől, amit egy színházi előadás adhat.

Minden műsor alkalmával arra törekszünk, hogy nézőink igényesen kialakított és humorral átszőtt történetekben gyönyörködhessenek, színpadon, tantermekben, vagy óvodai csoportszobákban egyaránt. Régiónkban olyan kulturális feladatot látunk el, melyre egyetlen más társulat sem vállalkozik.

Tudjuk azt is, hogy minden jó szándék ellenére „kis meséink” nem helyettesíthetik a színházi körülmények között megszülethető csodát. Úgy gondoljuk azonban, hogy intimitásuk, „házhoz szállásuk” révén előadásainknak helye van a SZÍNHÁZ sokszínű palettáján.

Misó

%d bloggers like this: