Hazai hírek Oktatás

A felső tagozatos pedagógust átsorolhatják az alsó tagozatra vagy a napközibe

Ha az iskolák újranyitása után szükség lesz erre, a felső tagozatos pedagógusok is taníthatnak az alsó tagozaton, és a napközis csoport felügyeletével is megbízhatók.

Az oktatási minisztérium tájékoztatása szerint erre az érintett pedagógus beleegyezése nélkül is sor kerülhet, ha a helyzet úgy kívánja. A munka törvénykönyve lehetőséget ad erre, ugyanis az országban még mindig érvényben van a kormány által kihirdetett veszélyhelyzet.
Sőt, ideiglenesen középiskolai tanárt is át lehet sorolni az alapiskola alsó tagozatára az oktatási minisztérium iskolák újranyitásával kapcsolatban közzétett útmutatója szerint.

Az újranyitás után az iskola fenntartójának engedélyeznie kell, hogy a veszélyeztetett csoportba tartozó pedagógus továbbra is otthon maradjon, távoktatást végezzen, de ha szükség van rá, nemcsak a saját eddigi óráit kell megtartania.
Ha a veszélyeztetett csoportba tartozó pedagógusnak a fenntartó nem tud otthonról végezhető munkát adni az iskolák kinyitása után, az a munkaadó részéről való akadálynak minősül, a tanár így megkapja a fizetése 80 százalékát.
A munkaidő kezdetét és végét a fenntartó határozza meg.

átsorolás,iskolák,nyitás,pedagógusok