Szabadidő

Boszorkányok a múzeumban – boszikeresés gyerekeknek

Boszorkányok a múzeumban

Az őszi esti szórakoztató programoknak már hagyománya van a Galántai Honismereti Múzeumban. Idén a Boszorkányok a múzeumban című rendezvény várja az érdeklődőket, 2023. október 28-án a múzeum főépületében. Feladatok, játékok és rejtvények várják – nem csak a gyerekeket.

A múzeum látogatói hamar megszerették az őszi estébe nyúló programokat, amikor a gyertyák és lámpások fénye mellett titokzatos hellyé változik az intézmény. 2017 óta a múzeumot ellepték már szellemek és boszorkányok, megoldásra vártak rejtélyek és a titokzatos feladványok. Október utolsó szombatján a boszorkányok térnek vissza a múzeumba.
A múzeumban egy olyan boszorkányt kell majd megkeresni, aki különleges nyomokat hagy maga után. A látogatók a boszorkányokon kívül találkozhatnak hóhérokkal és láthatnak különböző kínzóeszközöket. Nemcsak a kisgyerekes családokat várják, hanem a kamaszokat, a felnőtteket, az idősebbeket is külön feladatokkal várják, a látogatók jelmezben érkezhetnek.
A Boszorkányok a múzeumban programra 2023. október 28-án, szombaton 18-tól 21 óráig tart a múzeum főépületében, felnőtteknek 4 euró, diákoknak és nyugdíjasoknak 2 euró, gyerekeknek 3-tól 6 éves korig 50 centbe kerül a belépő – tájékoztatott a múzeum.