Közösség

MEGOSZTÁS: MÚZEUMPEDAGÓGIA A GYAKORLATBAN

Rendhagyó kiállításnak rendhagyó megnyitó jár!

A múzeumpedagógus viszonylag ritkán kap lehetőséget, hogy ő maga állítsa össze a kiállítást, amihez foglalkozást készít. A Megosztás viszont pont ilyen rendhagyó kiállítás lesz, így megnyitó sem lehet szokványos.

Március 5-én 18 órától ugyanis megelevenítünk a tárlaton szereplő három műtárgyat. Életre kel tehát Yoko Ono című alkotása, Beke László kézfogás akciója és vacsorára invitáljuk a megnyitó résztvevőit is: egy óriási asztal körül Daniel Spoerri művét idéző közös alkotást hozunk létre egy kis vacsora keretében. Az étkezés viszont legyen tényleg közös(ségi esemény)!

Ha szeretnél te is hozzájárulni a vacsora élményéhez, hozz magaddal egy tál ételt! Kérünk, olyan fogást hozz, amihez nincs szükség evőeszközökre, hanem az asztalt körülállva is el lehet fogyasztani. Az étel mellett hozd el a receptjét is, vagy egy másik számodra kedves étel receptjét, ami valamilyen fontos emléket idéz fel benned vagy családi örökségként őrzöd, de megosztanád másokkal.

A résztvevőket köszönti:
Hemrik László, a múzeumpedagógiai osztály vezetője

A kulináris bankett házigazdája:
Szatmári Ferenc (Főzelékes Feri) gasztroblogger
___________________________________________________

Egyedül enni szomorú! Együnk együtt március 5-én!

A Ludwig Múzeumban 2001 óta folyik átgondolt múzeumpedagógiai tevékenység. Kezdetektől fogva a legfontosabb feladatainknak tekintjük a budapesti Ludwig Múzeum folyamatosan gyarapodó gyűjteményének bemutatása mellett az állandó kiállítások befogadásának segítését, a kortárs művészet legjellemzőbb trendjeinek feltérképezését, a kortárs magyar képzőművészet legjelentősebb alkotóinak megismertetését. Az esztétikai vizsgálódások mellett – az életkori sajátosságoknak megfelelően – nagyon fontosnak tarjuk az aktuális társadalmi, kulturális és médiajelenségek, illetve művészetre gyakorolt hatásuk értelmezését. A kortárs művészet nem várja el a nézőtől a szent áhítatot, nem híve az egyirányú kommunikációnak, sőt, sok esetben kiprovokálja reakcióinkat.

A múzeum változatos programkínálattal szeretne maradandó élményt nyújtani az egész családnak, a gyerekeknek, a szülőknek és a nagyszülőknek egyaránt.