Hazai hírek

Sikeresen szerepelt az informatikai szakközépiskola diákja a ZENIT-en

A ZENIT országos verseny célja olyan kreatív, elektronikát és elektrotechnikát kedvelő, tehetséges középiskolás tanulók felkutatása, akiknek már a középiskolában kimagasló az elméleti és a gyakorlati szakmai tudásuk az elektrotechnika területén.

Botló Dominik, a dunaszerdahelyi Informatikai és Szolgáltatóipari Szakközépiskola II. D osztályos tanulója idén ismét bizonyította, hogy a legjobbak között a helye. Az iskolai és a kerületi fordulón túljutva már az országos megmérettetésre készül. „November 28-án vettem részt a ZENIT kerületi fordulóján Nagyszombatban. A verseny egy elméleti és két gyakorlati feladatból állt. Az elméleti rész szlovák nyelven zajlott, ami kicsit megnehezítette a dolgomat, de azért sikerült teljesítenem. Az első gyakorlati feladat egy nyomtatott áramköri lap tervezése, a másik pedig egy áramkör elkészítése volt. Okozott némi fejtörést, de végül a 2. helyet szereztem meg. Nagyon boldog vagyok és szeretném megköszönni a felkészítést és a biztatást a tanáromnak, Gašparek Krisztiánnak és a mesteremnek, Zsemlye Péternek” – mondta Dominik.
Botló Dominik elhivatottsága példaértékű, és reméljük, szorgalma és kitartása sok szép eredménnyel gazdagítja a jövőben.

Magyarics Mónika informatikatanár

Sikeresen szerepelt az informatikai szakközépiskola diákja a ZENIT-en

A ZENIT egy országos verseny, melynek célja olyan kreatív, elektronikát és elektrotechnikát kedvelő, tehetséges középiskolás tanulók felkutatása és támogatása, akik már a középiskolában kimagasló elméleti és gyakorlati szakmai ismeretekkel rendelkeznek az elektrotechnika és elektronika területén. A szlovák középfokú szakoktatás egyik évenként megismétlődő seregszemléje az elektrotechnikai, programozói és gépészeti Zenit verseny. Idén 36. alkalommal vettek rajta részt a szakközépiskolák, ipari szakközépiskolák és gimnáziumok tanulói. Azok, akik az előírt tananyagon túl érdeklődést mutatnak az adott szakterület megismerésére.