Versenyek

Országos elsők lettek a sminkbajnokságon a dunaszerdahelyi szakközépiskola diákjai

Nyitrán, az esküvő kiállítás keretében rendezte meg a LeRen sminkstúdió február 21-én a szakközépiskolák kozmetikus–sminkes tanulóinak országos bajnokságát. A dunaszerdahelyi Informatikai és Szolgáltatóipari Szakközépiskola két csapattal nevezett be az idei versenyre.

sminkbajnokságon Az első csapatot Bugán Veronika 3. B osztályos fodrásztanuló és Szakács Rebeka 3. C osztályos kozmetikus tanuló, a második csapatot Jakus Amarilla 3. B osztályos fodrásztanuló és Szabó Barbara 2. E osztályos kozmetikus tanuló alkotta.

A lányok heteken keresztül készültek a versenyre, és a szorgalmas munka meghozta a dicsőséget a második csapat számára. Amarilla és Barbara büszkén állhatott fel a dobogó legfelső fokára, az első díjat Indiai mennyasszony alkotásukkal nyerték meg, ami országos elismerést is jelent a másod-, ill. harmadéves diáklányoknak.

A sminkbajnokságon  elért győzelem nem sikerül volna Kun Fruzsinának a segítsége és sok jó tanácsa nélkül, Hajdú Alexandra pedig a ruhákkal és a kellékekkel segítette a versenyzőket.
Az iskola vezetése nagy hangsúlyt fektet a kozmetikusképzésre a nappali és a felnőttoktatás terén is
Bodó Andrea