Hazai hírek

A gröhlingi dinamika: iskola, távoktatás, iskola, távoktatás…

dinamikus tanév elé nézünk,
(Fotó: Facebook/Branislav Gröhling)

Az oktatási miniszter szerint dinamikus tanév elé nézünk, ami alatt azt érti: mindenki készüljön fel, hogy egy-egy osztályban, iskolában akár többször is el kell majd rendelni a távoktatást bizonyos időre. Branislav Gröhling elégedett a jelenlegi helyzettel, nem túl magasak a fertőzésszámok, jelenleg 17 iskola van zárva.
„Ez enyhe növekedés szeptember 18., péntekhez képest, akkor 13 iskola volt zárva. Most 224 osztályban szünetel az iskolai tanítást, 8100 gyerek van otthon” – ismertette a szeptember 21-i számokat a miniszter.
Megerősítette, hogy a számok a hétvégén kissé növekednek, majd a hét folyamán csökkennek. Ennek egyik oka, hogy sok iskolai fertőzés pénteken derül ki – magyarázta. „Tájékoztatni fogom a járványügyi bizottságot, hogy ezt vegyék figyelembe az októbertől érvényes új feltételek meghatározásánál” – mondta.
Gröhling megjegyezte, továbbra is csak a tanulók mintegy egy százaléka van házi karanténban, ezt biztatónak tartja.

Megtörténhet, hogy egy hónapig iskolába járnak a gyerekek, aztán egy-két hétig otthon lesznek, ehhez hozzá kell szokni. Ez alapján szervezzük meg az oktatást – zárta a miniszter. (l)