Hazai hírek

Így indul újra a tanítás Pozsonypüspökin

Alapiskola_és_óvoda

Értesítjük Önöket, hogy a Szlovák Kormány május 18-i döntése értelmében 2020. június 1-jén iskolánk 1-5. évfolyamában újraindul az oktatás. Az iskolapadokba csak a higiéniai óvintézkedések betartása mellett ülhetnek vissza a diákok. Ezen a héten felmértük az érdeklődést, mindenki visszajelzett az osztályfőnökének.

Az iskolai klub szintén működni fog az 1-4. évfolyam részére, továbbá az iskolai étkezde is az 1-5.-nek. Iskolánkban végig folyamatos fertőtlenítés és takarítás volt, de az épület teljes fertőtlenítésére is sor kerül a jövő hét második felében. A szükséges kellékeket – lázmérők, automata dezinfekciós, szappan, kéztörlő… – is megvásárolta intézményünk, hogy eleget tudjunk tenni az előírásoknak.

– Az osztályban max. 20 tanuló lehet. Négy csoportot alakítottunk ki a bejelentkezés alapján. A bejelentett gyerekek listáját két hét után újra aktualizáljuk. Ha valaki bejelentkezett, kérjük Önöket, maradjanak meg ennél.

– A tanítás 7-30-tól 12,00-ig tart. A napközi 12,00-tól 16,30-ig. Az iskola 7,30-tól 16,30-ig lesz nyitva.
– Iskolába érkezve – június 1-jén – nyilatkozatot kell leadni arról, hogy a gyermek nem volt beteg. Ezt a nyomtatványt eljuttatjuk Önökhöz mailben. Kérjük a szülőket, hogy június 1-jén reggel a gyerekek táskájában legyen benne ez a nyilatkozat, ellenkező esetben nem léphet be az iskolába. Ezt az igazolást mindig újra ki kell tölteni, ha a tanuló 3 napnál többet hiányzik.
– Arcmaszkban kell érkezni– plusz 1 arcmaszknak kell lenni a tanulónál. Az iskola épületében és kint az udvaron a Közegészségügyi Hivatal határozata alapján nem kell hordaniuk.
– Minden reggel megmérjük a gyermek lázát, lefertőtlenítjük a kezét.
– 1.,2.,3. osztály a templom felőli bejáratnál érkezik egyesével, a 4-5. osztály a tornaterem felől. Az ajtóban az igazgató néni, a másik bejáratnál az igazgatóhelyettes fogja mérni a lázat és dezinfikálni a gyerekek kezét. A gyerek csak egyedül léphet be. Szülő az iskolába nem léphet!!! Miután a tanuló átvetkőzik, egyenesen indul az osztályába, ahol osztályfőnöke fogja várni. Naponta csak két tanárral lehetnek a gyerekek, 1 délelőtt, 1 délután. Ezek a beosztások egy teljes hét után változhatnak csak, hétvége eltelte után.
– A tanítás előtt mindenki kézmosással indít.
– Nem a klasszikus értelemben vett, eddig megszokott oktatás fog folyni – a hangsúly az ismétlésen, blokkosított oktatáson, a találkozás örömén lesz. Az 5. osztályban 3+2 napokra lesznek a tantárgyak bontva. Aki otthon marad, online folytatja a tanulást.
– A szünetekben csak a saját folyosójukon tartózkodhatnak a gyerekek, nem keveredhetnek a csoportok, ahogy az udvaron sem.
– A tantermek, kilincsek, mellékhelységek, folyosók, padok, folyamatosan, napi 2x fertőtlenítve lesznek.

A 6-9. évfolyam részére a minisztérium döntése értelmében folytatódik a távoktatás. Itt változni fog az online oktatás órarendje.

Tisztelettel: Mgr. Maurský Mónika, igazgatónő

%d bloggers like this: