Informatika Tanuljunk

Informatika – Raspberry Pi 1.

Index Iskolatévé – második évad: Raspberry PI 1.

📣📣📣 Csütörtökön is lesz Iskolatévé!📟 Ma Kangyerka András mérnök-tanár mutatja be a Raspberry Pi miniszámítógépet.📱 Az adásból megtudhatjátok:• A Raspberry Pi felépítése, képességei, csatlakoztatható perifériák • Bő fél tucat programnyelven lehet kódolni rajta• Miben más, mint egy általános pc?🃏 A kártyaméretű eszközzel már általános iskolai felsősként is érdemes megismerkedni, hiszen van rajta Minecraft is, sok egyéb mellett. Persze ez még nem minden, a benne rejlő lehetőségek olyan szerteágazók, hogy akár egyetemi hallgatóként és azon túl is izgalmas kihívásokat találunk a programozásában. ⏰Aki nem akar lemaradni, iratkozzon fel az órára itt ebben a lenti posztban, és kap értesítőt, amikor kezdődik az adás!

Uverejnil používateľ Ma is tanultam valamit Štvrtok 14. mája 2020

Kangyerka András mérnök-tanár a Raspberry Pi miniszámítógépet mutatja be.

📱 Az adásból megtudhatjátok:
• A Raspberry Pi felépítése, képességei, csatlakoztatható perifériák
• Bő fél tucat programnyelven lehet kódolni rajta
• Miben más, mint egy általános PC?

🃏 A kártyaméretű eszközzel már általános iskolai felsősként is érdemes megismerkedni, hiszen van rajta Minecraft is, sok egyéb mellett. Persze ez még nem minden, a benne rejlő lehetőségek olyan szerteágazók, hogy akár egyetemi hallgatóként és azon túl is izgalmas kihívásokat találunk a programozásában.

Már tetőzött a koronavírus-járvány, de még mindig bizonytalan, hogy mikor tudunk kiszabadulni a négy fal közül. Az Index Iskolatévé sorozat második évadában a programozás világát szeretnénk megmutatni három tanár segítségével, akik az alapoktól a legórobotokon át a miniszámítógépek és szenzorok programozásáig mutatnak nekünk remek trükköket. Nem csak diákoknak szól!

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d blogger ezt szereti: