Könyvajánló Szabadidő

Fellinger Károly: Zebra az autómosóban

Zebra az autómosóban
Fellinger Károly: Zebra az autómosóban – Gyerekversek • Bálint Mariann rajzaival
Miért olyan furcsák a felnőttek, hogy a komoly dolgokon is képesek elnevetni magukat? Miért imádnak a gyerekek az ágy alá bújni? Mi történik azzal a gyerekkel, aki mikuláskor sárosan teszi ki a csizmáját az ablakba? Ha megesszük nagyi leveséből a sárgarépát, tényleg gyönyörűen fogunk fütyülni? Mit csinál a babonás kéményseprő, ha az úton átszalad előtte egy fekete macska?

És vajon mit kereshet egy zebra az autómosóban?

Fellinger Károly a Kabóca-könyvek sorozatban megjelent legújabb gyerekverseiben maguk a gyerekek beszélnek, mesélnek a környezetükről, a saját világukról vagy a felnőttekéről néha viccesen, néha kritikus hangon.

A rím és ritmus nélküli szabad versek a gyermeki fantázia csapongó képzettársításain, helyenként szójátékon alapulnak. A gyerek megfigyelései, a családban, az iskolában, a faluban észlelt furcsaságok, akár visszásságok gyakran kérdés formájában fogalmazódnak meg bennük, amelyek mellé azonban mindig kerül valamilyen, a gyerek gondolkodásmódját tükröző s főképp számára megnyugtató válasz. S bár ezek itt-ott szomorúak, a versek mindegyike mégis – a gyerekek lelkivilágához hasonlóan – tele van derűvel.

A könyv kapható a könyvesboltokban, megrendelhető a kiadó címén: www.kabocalap.com.