Felhívások

Kincskereső diákok • felhívás

kincskeresők Kincskereső diákok

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a Mentor TT 16. alkalommal hirdette meg a Kincskeresők – helyi értékeket kutató diákok konferenciáját.

Jelentkezni lehet a szlovákiai magyarság tájaihoz, településeihez és közösségeihez kapcsolódó előadással kultúrtörténet, helytörténet, néprajz, vallástörténet, művészet, irodalom, földrajz, természeti értékek, gazdaságtörténet, építészet, jeles személyiségek élete vagy bármilyen további tetszés szerint választható témakörökben.

A helyi értékek megismertetése 10 perces előadás keretében, számítógépes vetítéssel (pl. PowerPoint, Prezi) történik, mely kiegészíthető eredeti hang- és videófelvételekkel, tárgyi emlékek bemutatásával.

Célcsoport: Az alapiskolák 5–9. évfolyama, a nyolc- és négyosztályos gimnáziumok, valamint a szakközépiskolák diákjai (12–18. éves korosztály).

Jelentkezési feltételek: Nem feltétel a magyar iskola látogatása, de az előadásnak magyar nyelven kell elhangzania. Jelentkezhetnek egyének vagy csapatok (maximum 2 fő!), bármely szabadon választott témával. (Egy iskola vagy civil szervezet képviseletében legfeljebb 2 csapat.)

A pályázó felkészítője lehet a tanár, szülő, nagyszülő, ismerős, történész, muzeológus, helytörténész stb.

A számítógépes feldolgozás (pl. PowerPoint) és az írásbeli összefoglaló végén fel kell tüntetni a forrásanyagot (a szakirodalom pontos bibliográfiája, saját gyűjtésnél az adatközlő/k neve, születési éve, lakcíme, ha a téma megkívánja, vallása, mestersége).

A pályázat sikerét segíti elő, ha a pályázó tanácsért fordul a közeli múzeumhoz, levéltárhoz vagy a környezetében élő helytörténészekhez.

Értékelés: Arany, ezüst, bronz sávos minősítés, az előadás és témaválasztás alapján.

Minden előadó diák oklevélben és könyvjutalomban részesül.

Az országos konferencia időpontja és helyszíne:
2021. november 10–11., Galánta (Viktória panzió, Železničiarska 1556/27, Galanta)

Jelentkezési határidő: 2021. október 30.

Elektronikus jelentkezési lap: https://forms.gle/BXXrBrx6JkbWtE317

Fontos a pályamunka 1–2 oldalas összefoglalása és a forrásanyag, melyet az elektronikus jelentkezési lap megfelelő pontjához kell csatolni.

Részvételi díj: 3.- €/fő.

Határidő után érkező vagy hiányosan kitöltött jelentkezési lapot nem vesznek figyelembe!

További információk: Szanyi Mária,  031 / 780 4864, 0911 451 024,
Szabó Judit  031 / 780 7935, 0917 539 964
kincskeresok10@gmail.com

%d bloggers like this: