Szabadidő

A Kabóca novemberi számából

Kabóca
Kabóca

A ködös, nyirkos novemberben most aztán igazán elmerülhetünk kis barátunkkal, Kabócával egy másik valóságban: a mesék világában. Az év utolsó előtti lapszámában csupa mese és csupa varázslat vár az olvasókra.

Löffler Zsuzsanna meséjében például egy sárkányos mesébe varázsolt testvérpárral kalandozhatnak, egy egyfejű, aztán egy kétfejű sárkánnyal találkozhatnak Sárkány-peremen. (S még ki tudja hánnyal és hány fejűvel, ha a meserészlet után a lapoldalon bemutatott könyvet is végigolvassák. Sőt, ha a varázslat jól sikerül, talán még az utolsó boszorkánnyal is összefutnak.)

A mesebeli sárkányokkal való ismerkedés után aztán néhány meglepő tényről értesülhetnek a sárkányokkal kapcsolatban, s a lap tudományos rovatából az is kiderül, hogy sárkányok bizony a valóságban is vannak. Egypár kristálygömb ugyancsak begurult a novemberi Kabócába, az olvasók ezekkel maguk is varázsolhatnak, jósolhatnak, fürkészhetik a jövőt.

Az angol iskolában saját angol nyelvű receptjük szerint varázsitalt kotyvaszthatnak. Mimó, a kis manó kalandjairól szóló mesekönyv végén pedig belelapozhatnak a manó szakácskönyvébe, s ha kedvük szottyan, akár ki is próbálhatják a grönlandi bundás hal vagy a manópalacsinta receptjét.

Egyszóval novemberben mesés kalandokra, kísérletezésre és varázslásra hívja kis olvasóit a Kabóca.