Felhívások Közösség

Petőfi öröksége 2020

Az alapiskolák igazgatói számára:

Barabás_PetőfiA Nemzeti Művelődési Intézet kiemelt stratégiai feladata, hogy támogassa az anyaországi és az elszakított nemzetrészek magyar közösségeinek értékfeltáró tevékenységét, segítséget nyújtson a tárgyi és szellemi értékek, hagyományok felismeréséhez, megőrzéséhez és dokumentálásához. Ennek a tevékenységnek mindannyiunk számára nagyon fontos eleme a Kárpát-medencei közös kulturális tér különböző szegmenseinek tudományos kutatásokkal történő erősítése, fejlesztése.

2023-ban emlékév keretében ünnepeljük Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját. A fenti célokkal összhangban a Nemzeti Művelődési Intézet az emlékévhez kapcsolódóan szeretné felmérni a költő örökségét.

A tervezett kutatásunkban kiemelten fontos szerepet kap az, hogy a Kárpát-medencei Közművelődési Kerekasztal tagjainak közreműködésével – akik a legmegbízhatóbb és legpontosabb ismeretekkel rendelkeznek a Kárpát-medencei települések és közösségek magyar kulturális életéről – kapjunk információkat a költő emlékéhez kötődő határon túli hagyományokról. Vizsgálatunkban elsődleges módszerként online kérdőívet használunk, ennek a terjesztésére, minél több településen történő kitöltetésére kérnénk Önt.

A Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet Szlovákiában – Fekete Irén, az SZMPSZ elnökének és Bárdos Gyula, a Csemadok országos elnökének ajánlásával – részt vesz Petőfi Sándor életének és munkásságának örökségét, tovább élését megismerő felmérésben.

Ezért tisztelettel kérjük, hogy a kérdőív kitöltésével segítse munkánkat! 

Az  alábbi linkre kattintva eljut a kérdőívhez:


https://docs.google.com/forms/d/e/1 … =sf_link 

Üdvözlettel:

Fekete Irén, az SZMPSZ elnöke

Huszár László, a FÉB elnöke, az SZMMI igazgatója