Szabadidő

A Kabóca januári számából

KABOCAHosszúra nyúlik ez a téli szünet, ráadásul még január elején is úgy tűnt, szánkázni, síelni, korizni sem lehet majd benne, hiszen nincs hó, nincs fagy, nincs igazi tél minálunk. Kabóca éppen ezért csupa havas, csupa jeges lapszámmal várja kis olvasóit januárban vissza az iskolában.

Ha végre kinyitnak az iskolakapuk, kedvenc lapjukban a lurkók legelőször is egy elbizakodott hóemberrel találkoznak majd, aki éppen országot keresni indult Mikszáth Kálmán meséjében. M. Csepécz Szilvia, Csontos Vilmos, Gyüre Lajos versével igazi téli hangulatot varázsolhatnak maguk köré. Az elmaradt síelések és sportrendezvények beszámolói helyett sivatagi sípályáról, az Antarktisz fagyott világáról, pingvinekről szóló híradásokat olvashatnak. Találnak a lapban természetesen most is sok jó játékot, a mesékhez kapcsolódó feladatot, kifestőt még pexesót is.

Megtudhatják, hogy miféle téli sport a fakutyázás, melyik a világ leghidegebb települése, és hogy ott járnak-e iskolába a gyerekek, amikor mínusz 50 fokot mutat a hőmérő higanyszála. De az is kiderül a Kabóca idei legelső számából, hogy melyik hóember tartja eddig a világ legnagyobb hóemberének rekordját, és hogyan van angolul az, hogy én szeretem a telet.