Hazai hírek

Korlátlan mobilhasználat pedagógusoknak

(Pixabay)

Az iskolanyitás mellett a távoktatás elhúzódására is készül az oktatási minisztérium. Egészen a tanév végéig, június 30-ig meghosszabbította a pedagógusoknak, pedagógiai asszisztenseknek, speciális pedagógusoknak és szakmai alkalmazottaknak a díjmentes, megnövelt mobiltelefonálás lehetőségét és a nagyobb mobiladat-forgalmat.

A járványhelyzet 2020-as októberi súlyosbodása után egyezett meg a minisztérium a mobilszolgáltatókkal az ingyenes adatforgalom növeléséről. Október 22-től érhető el a tárca COVID iskolai szemafor oldalán az az űrlap, amelynek kitöltésével és a telefonszámok megadásával az iskolaigazgatók kérhetik ezt a szolgáltatást. Az oktatási tárca adatai szerint jelenleg 18 318 ilyen SIM-kártyát használnak a pedagógusok.

A jövő héttől minden iskolában távoktatás lesz, a nyitás feltétele az iskolai tesztelés, valamint a járványhelyzet javulása.
Egyelőre csak iskolai napközit lehet működtetni, csakis a létfontosságú ágazatokban dolgozók (egészségügy, rendőrség, stb.) gyerekei számára. (l)