Hazai hírek

Az épp aktuális rendeletek…

Több mint hét órán át igyekeztek meggyőzni egymást a kormánykoalíció miniszterei arról, hogy épp mi a fontos tennivaló a mai napon vírusügyben. Az alább megnézhető kormánysajtón jelentik be a legfrissebb, a mai napra érvényes intézkedéseket. Ha valaki a pontosabb, írásban megfogalmazott rendeletekre vár, azt majd holnap keresse a sajtóban. Mindenesetre alapvető változásokat igért Igor Matovič a válságkezelésben. A brit vírusmutáció Szlovákiában már az esetek több mint 70 százalékában kimutatható. A COVID-automata érvényben marad, a teszteket csak szerdától fogják ellenőrizni. A jobban teljesítő járásokban a tesztek 14 napig lesznek érvényesek, de azok a munkavállalók, akik tömegközlekedéssel járnak munkába, 7 napos tesztet kell bemutassanak..  A fekete járásokban nem nyithatnak az iskolák. A bordó járásokban a járási egészségügyi hivatalok döntenek az iskola megnyitásáról. Az AstraZeneca vakcinával a tanárokat kezdik oltani, amint megérkezik. Örömhír a kiskertészeknek, hogy a kertészeti boltok kinyithatnak… a természetbe, a saját járásban kirándulni is lehet majd teszt nélkül.

 

[pdf-embedder url=”https://www.magyar-iskola.sk/wp-content/uploads/2021/02/77_2021.pdf”] [pdf-embedder url=”https://www.magyar-iskola.sk/wp-content/uploads/2021/02/78_2021.pdf”]

A brit vírusmutáció aránya
A fekete járásokban nem nyithatnak az iskolák. A bordó járásokban a járási egészségügyi hivatalok döntenek az iskola megnyitásáról.