Kitekintő Oktatás

Segítik az egyetemre jelentkezőket

A Vajdasági Magyar Diákszövetség az idén is megszervezte a Help4U programját, amellyel az újvidéki egyetemi városnegyedben segítik a magyar diákokat a felvételi vizsgákra való jelentkezésben.

A diákszervezet tagjai a leendő egyetemistáknak a tájékozódásban, a dokumentumok kitöltésében és az ügyintézésben nyújtanak segítséget. A tájékoztatás és az útba igazítás mellett nyereményjátékban és karriertanácsadáson is részt vehetnek az érdeklődők.

Samu Teodóra, a VaMaDiSz önkéntese: „A legtöbben most vannak itt először Újvidéken, illetve a kampuszon. Nem találják meg az egyetemüket, a postát, vagy hasonló dolgokat, a menzát meg szeretnék nézni. És mi ebben segítünk nekik: főként útba igazítjuk őket.”

A VaMaDiSz aktivistái az idén először több standdal és információs pulttal várják az érdeklődőket az egyetemi városnegyedben.

Mák Ivett, szervező, VaMaDiSz: „Az idén újításokkal készültünk, ugyanis az előző években csak egy helyen voltunk, a Műszaki Kar előtt, ez volt a fő standunk. Az idén pedig már három helyen vagyunk jelen: az egyik a kampusz bejáratánál van, a fő standunk a szokásos helyen, és a harmadik a Természettudományi Kar előtt található.”

A fiatalok péntekig, minden reggel 9 órától délután 1-ig állnak az érdeklődők rendelkezésére.

Forrás: Vajdasági RTV