Hazai hírek Oktatás

Nyitnak a középiskolák egyes évfolyamai is

Az alapiskolák alsó tagozatán kívül nyitnak a felső tagozatok is egy pedagógiai alkalmazottal, legfeljebb öt tanulóból álló csoportok számára, ha a feltételek nem teszik lehetővé a távoktatáshoz való hozzáférést. Nyitnak az egészségügyi intézmények mellett működő alapiskolák és a speciális alapiskolák.

Hétfőtől szabad a pálya az egészségügyi középiskolák számára és a középiskolák végzős évfolyamai számára. Az alapiskolák felső tagozataihoz hasonlóan a középiskolák nem végzős osztályaiban egy pedagógiai alkalmazott legfeljebb öt tanulóból álló csoport számára tarthat jelenléti oktatást, ha a feltételek nem teszik lehetővé a távoktatáshoz való hozzáférést. Nyithatnak a fogyatékossággal élő tanulók számára létesített középiskolák, a szakiskolák és a készségfejlesztő iskolák is.

A művészeti alapiskolák is nyithatnak egyéni foglalkozás mellett az általános iskolás korú tanulók számára, kivéve az ének és a fúvós hangszerek oktatását.

Újra indulhatnak a napközik, az iskolai kollégiumok a speciális iskolákban és a fogyatékossággal élő tanulók számára létesített középiskolákban. Működhetnek a kollégiumok az  egészségügyi középiskolákban is, ha minden gyereknek külön szobát tudnak biztosítani. Az étkeztetés azok számára, akik távoktatásban részesülnek, csak elvitelre oldható meg.

19211

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: