Egyéb kategória Felhívások

Rendhagyó tanítási órák a galántai múzeumban

A Galántai Honismereti Múzeum
A Galántai Honismereti Múzeum szeptember utolsó előtti hetében ingyenes programokkal vesz részt az Európai Kulturális Örökség Napjai című, egész Európára kiterjedő rendezvénysorozatban, melynek mottója: Örökség mindenkinek. Szeptember 21-e és 25-e között előadással és koncerttel várják a látogatókat, az iskolai csoportoknak pedig múzeumpedagógiai programokat készítettek.

Az Európai Kulturális Örökség Napjait (DEKD) évente 50 európai országban rendezik meg egy kiválasztott témában – írja hírlevelében a múzeum.

Az iskolai programok és az előadás a Kuffner báró műgyűjteménye című kiállításhoz kapcsolódik, amely Szlovákia második legnagyobb magángyűjteményét mutatja be. Az iskolák számára rendhagyó képzőművészeti és művészettörténeti órákat készítettek, amelyek a kiállítóteremben az eredeti reneszánsz és barokk festmények közelében zajlanak rajztanár vezetésével. A programok középpontjában a flamand zsáner festmények és barokk portrék állnak. A múzeumpedagógiai programok a DEKD teljes időtartama alatt ingyen látogathatók, ezt követően a kiállítás teljes ideje alatt, november végéig belépő vásárlásával.

Szerdán, szeptember 22-én 17 órakor Eva Sudová, az aktuális kiállítás társszerzője, a Ponvagli polgári társulás elnöke tart előadást a Kuffner családról és jelentőségéről Diószeg és a régió történetében. (Az előadás szlovák nyelvű.)

Szombaton, 2021. 09. 25-én, 17 órakor a múzeum udvarán híres klasszikus dallamok és filmslágerek csendülnek fel a The Ladies Ensemble kvartett előadásában. A fiatal hivatásos zenész hölgyek célja, hogy megmutassák a nagyközönségnek, a klasszikus zene egyáltalán nem unalmas, hanem tele van élettel, örömmel és érzelmekkel, a népszerű modern dalok pedig zenekari adaptációkban új dimenziót és kisugárzást kapnak.

A tallósi és jókai vízimalmok a DEKD keretében 2021. 09. 25-én, szombaton szintén ingyenesen látogathatóak.

A Galántai Honismereti Múzeum szeretettel várja az iskolásokat, fiatalokat, felnőtteket és időseket az Európai Kulturális Örökség Napjai keretében megvalósuló rendezvényekre, mert “Az örökség mindenkié!” A 2021.09.21-25. között megrendezett programokra a belépés ingyenes. A programok a hatályos járványügyi előírásoknak megfelelően látogathatók. Bővebb tájékoztatás a múzeum honlapján és a közösségi hálón található.

A rendezvény Galánta Város anyagi támogatásával valósul meg.

www.muzaumgalanta.sk

www.facebook.com/muzeumgalanta

Nyitvatartási idő

kedd 09:00 – 17:00
szerda 09:00 – 17:00
csütörtök 09:00 – 17:00
péntek 09:00 – 17:00
szombat 13:00 – 17:00
%d bloggers like this: