Közösség Szabadidő

Mentortábor 2021-ben is!

MentortáborA Minorma Polgári Társulás idén kilencedszer hirdeti meg Mentorprogramját. A koronavírus-járvány miatti korlátozások enyhítésével ismét lehetőség nyílik a Minorma július eleji mentortáborának megrendezésére, természetesen a vonatkozó higiéniai előírások szigorú betartása mellett.

Mentortábor program célja idén is az, hogy tehetséges, pályaválasztás előtt álló szlovákiai magyar diákok elismert szakmai mentorok segítségével bepillantást nyerjenek különféle művészetek és kreatív tevékenységek világába. Az utóbbi évekhez hasonlóan ismét a gömöri Rimakokovára várjuk a jelentkezők közül kiválasztott, legfeljebb 25 fős csapatot, 2020. július 5.-10. között. A kiválasztott diákok táborozási költségeit (szállás, étkezés) az útiköltség kivételével a Minorma állja.

Jelentkezési határidő 2021. június 5.

A mentorok és a diákok a tábor ideje alatt közösen alkotnak, a tábor utolsó napján pedig bemutatják, min dolgoztak a rendelkezésükre álló öt nap során.
Idei mentoraink: Bőd Titanilla (sportújságíró), Gyepes Bianka (táncművész), Béhr Márton (színművész), Gyenes Gábor (képzőművész, illusztrátor), Káposztáš Martin (fotóművész), Miqueu Montanaro (zenész), Török Bianka (illusztrátor, képzőművész), Veres István (író, újságíró).

Kik pályázhatnak?
A programba olyan szlovákiai magyar középiskolás (elsősorban 2. és 3. évfolyamos) diákok jelentkezhetnek, akik komolyan érdeklődnek valamilyen művészeti tevékenység iránt, illetve valamilyen formában művelik is azt. A diákok egy témakört jelölhetnek meg, amelyben kimagaslóak, és amelyben a továbbiakban tevékenykedni szeretnének, hiszen a program egyik lényege az is, hogy megfigyelhessük, honnan hová jutottak el az együttműködés során.

Az alábbi témakörökben várjuk a pályázók jelentkezését:
Kreatív írás (szépirodalom, újságírás)
Képzőművészet
Zene (ének/hangszer)
Színjátszás
Tánc
Fotó

A Mentortábor lefolyása

A beérkezett pályázatokból első lépésként a mentorok kiválasztják a tábor résztvevőit. Digitálisan a jelentkezési lappal együtt küldve várjuk a munkákat. A pályázati mű olyan szövegrészletekből, képekből, felvételekből, kisvideókból álljon, amelyek tükrözik a diák tehetségét, stílusát, érdeklődési körét. Kérjük a pályázó diákokat, hogy maximum 2 darab munkájukat csatolják a jelentkezésükhöz.
A döntést 2021. június 10-én tudatjuk a jelentkezőkkel.

Mit kell beküldeni?

A jelentkező diákoktól várunk egy rövid bemutatkozót – név, iskola, telefonszám feltüntetése mellett, egy rövid jellemzést saját magukról, érdeklődési körükről. Továbbá írják meg, hogy melyik kategóriában szeretnének tevékenykedni, mellékletben pedig csatolják munkáikat.

A bemutatkozót és a munkákat, esetleges kérdéseiket elektronikusan a minorma.mail@gmail.com e-mail címre várjuk.
A Minorma facebook-oldalát is érdemes figyelemmel követni, hiszen folyamatosan újdonságokat közlünk majd a táborral kapcsolatban.

Elérhetőségek:

Ivanics Júlia, a tábor szervező-koordinátora:
Tel.: +421 908 802 409
E-mail: minorma.mail@gmail.com
facebook.com/minormapt

A program a Kisebbségi Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Mentortábor 2021-ben is!