Hazai hírek Versenyek

Képzőművészeti sikerek a gútai magániskolában

Kirobbanó sikereket ért el a gútai magániskola a Képzőművészeti Spektrum 2021 elnevezésű, az amatőr képzőművészeti alkotások országos versenyén.

Ismét megrendezésre került a Komáromi Regionális Művelődési Központ által meghirdetett Képzőművészeti Spektrum 2021 elnevezésű, az amatőr képzőművészeti alkotások országos versenye és seregszemléje, amelyen a gútai Iparművészeti Magániskola diákjai is részt vettek.

 

A tanulók festmény, rajz, grafika, téralkotás képzőművészeti műfajokban adhatták be munkáikat. A gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, illetve az Iparművészeti Magániskola vezetősége és az iparművészetet oktató kollégák fontosnak tartják, hogy az iskolában megszerzett tudásnak és gyakorlatnak a diákok teret adjanak és megmutassák tehetségüket a nagyközönség előtt is. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy tanulóink országos szinten is megmérethették tehetségüket. Ők a  díjazottak, akik különböző képzőművészeti kategóriákban jeleskedtek:

  • Lukács Noémi alkalmazott grafika szakos tanuló,  festészeti kategória

    Képzőművészeti
    Balkó Brigitta alkalmazott grafikája
  • Tóth Emese beltéri dizájn szakos tanuló, iparművészeti térbeli alkotás kategória
  • Lukács Réka beltéri dizájn szakos tanuló, iparművészeti térbeli alkotás kategória
  • Füsi Tünde alkalmazott grafika szakos tanuló, számítógépes grafika kategória
  • Balkó Brigitta alkalmazott grafika szakos tanuló, számítógépes grafika kategória

A járványügyi helyzet miatt az eredményhirdetésre és a díjak átadására június 7-én került sor a gútai magániskolában az iparművészeti szakos tanulók jelenlétében. A Komáromi Regionális Művelődési Központ nevében Mačicová Jana személyesen adhatta át a jutalmakat a díjazottaknak, aki értékelésében kiemelte, hogy nemhiába foglalkoznak ismert iparművészek a diákokkal, hiszen a képzőművészeti seregszemlén való részvétel és a szakmai elismerés nemcsak a tanítványaik érdeme, hanem az övék is.

Az iskola alapító tulajdonosa, Szokol Dezső mérnök megynyitó beszédében kihangsúlyozta, köszönet jár a felkészítő képzőművészeti tanároknak, valamint a Komáromi Regionális Művelődési Központnak, hogy felkarolják a tehetségeket, s így lehetőségük nyílott Szlovákia egyetlen magyar tanítási nyelvű iparművészeti középiskolájába járó diákoknak tehetségük kibontakoztatására. Werner Hofmann szavaival élve:

 Ne azt várjuk, hogy a művészet váljon a mi számunkra hozzáférhetővé, hanem mi nyíljunk meg a művészet számára!