Oktatás

Ilyen berendezéseken tanulnak a Füleki Szakközépiskola diákjai

(A Besztercebányai Megyei Hivatal felvételei)

Olyan modern gépeken és berendezéseken tanulhatják a szakmát a Füleki Szakközépiskola diákjai, mint amilyenek a különféle gyárakban és üzemekben vannak. Két projektből összesen 1,1 millió eurót sikerült szereznie az iskolának, a teljesen felújított műhelyeket szerdán adták át.

berendezéseken

Gépészeti, elektrotechnikai és asztalos szakmákat lehet Füleken tanulni, az egész környékről vannak diákjai az iskolának.
A regionális szakképzési központok kiépítése projektben az iskola 304 920 eurót kapott a kormánytól. Ebből az összegből sikerült felújítani az asztalosműhely és az autószerelő-műhely. Az IROP programban pedig 846 899,56 euró támogatást nyert.
Az önrészt a fenntartó Besztercebánya megye állta.

Csúcsminőségű gépekkel szerelték fel a hegesztőműhelyt, új munkaasztalok, fémmegmunkáló szerszámok, marógép érkezett, az elektromechanikus és finom mechanikus műhelyt is teljesen megújult. Az iskola új tantermet rendezett be a CNC gépek programozására, továbbá bővült a mechatronikai és automatizált technikai műhely, így az iskola már Gépipari és automatizálási szakképzési központként működik.

berendezéseken

berendezéseken