Hazai hírek

Hamarabb kezdődik a téli szünet

osztályterem
(Minedu)
A PCR-tesztek pozitivitásának változása
A PCR-tesztek pozitivitásának változása

Lockdown helyett hosszabb téli szünet. Ezt találta ki az oktatásügyi miniszter, hogy a járványügyi szakemberek káposztája is megmaradjon és az iskolaügy kecskéje is jóllakhasson…

December 18-től január 10-ig lehetnek otthon a gyerekek.

Az oktatási miniszter közölte, hogy hétfőtől  (november 29.) minden iskolán kívüli foglalkozás távoktatásban fog működni. Gröhling tájékoztatott, hogy bezárnak az általános művészeti iskolák, szabadidőközpontok, nyelviskolák és a szakkörök.

A tárca utasításai szerint az iskolákban szigorúan tilos az osztályok keveredése a testnevelés órán és más órákon is. Lehetőség szerint az étkezdében se keveredjenek az osztályok, más időpontban, külön étkezzenek. A kollégiumok OTP üzemmódban fognak működni.

Szlovákiában minden harmadik PRC-módszerrel letesztelt gyermek koronavírusos, de eddig csak a legrosszabbul teljesítő országokban zártak be az iskolák.

Henrieta Hudečková, epidemiológus szerint a vírus láncos terjedéssel működik. Az esetek az iskolából a családokba, a családokból a vállalkozásokba, a vállalkozásokból az iskolákba stb. terjednek. A szakemberek által javasolt intézkedések a következetes végrehajtását is megkövetelik. Szerintük tíz nap múlva, amikor a helyzetet majd felülvizsgálják, biztosan nem fogják látni az eredményt. Magas az általános fertőzöttség, és a korcsoportonkénti fertőzöttség a 10-14 éves korosztályba tartozó gyermekek és a 15-19 évesek körében a legmagasabb. Őket követik a kisgyermekek. Ezek azonban gyakran tünetmentesek, és tovább terjesztik a fertőzést. A 30-40 éves korosztályban is kezdenek növekedést tapasztalni, amely a gyermekek szüleinek korcsoportja.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download