Hazai hírek

Hol nem kell iskolába menni?

Hol nem kell iskolába menni? Holnaptól a szenci járásban és Pozsonyban is bezárnak az alapiskolák felsőbb tagozatai és a középiskolák. Több mint egy hét telt el az első bezárások óta, és mostanra a járások több mint egyharmadában az regionális tisztifőorvosok már döntöttek a nappali tagozatos iskolai osztályok bezárásáról. Kivételt csak az általános iskola alsó tagozata és az óvodák képeznek.

A lezárás feltételeiről a politikusok már napok óta tárgyalnak. Végül két hétben állapodtak meg, és abban, hogy nem zárják be egyszerre az iskolákat. Bár a négy koalíciós partner közül három az ellenkezőjét akarta, Sulík és társai megvétózták a javaslatot. A gyakorlatban ez azt jelentette, hogy elszállt minden esélye annak, hogy az állam egységesen bezárhassa az iskolákat.

Ján Mikas főhigiénikus, tisztifőorvos felszólította mind a 36 regionális közegészségügyi hivatalt, hogy riasztó helyzet esetén zárják be a régiók iskoláit. December 6-tól ez a járások több mint egyharmadában, valamint a két járási városban, Galántán és Sztropkovban történik meg.