Könyvajánló Szabadidő

Mesekönyvek toplistája 2021 • 6.

Ne gondoljátok, hogy mind csupa friss kiadvány. A Bookline – a keresett könyvek egyébként általában folyamatosan változó – toplistáján a világirodalom klasszikus remekei mellett persze szép számmal akadnak kortárs művek is. Ezeket vesszük sorra. A legtöbb könyvet és szerzőt bizonyára ismeritek, és ha megvan a könyvespolcotokon, vagy legalább olvastátok, mert kölcsönadta valaki, barát vagy könyvtár, akkor nagyszerű. Ha nem, fel lehet venni a kívánságlistára…

A 3-5-8 perces jóéjtmesék sikerének titka, hogy a szülő mindig előre tudhatja, mennyi ideig fog tartani egy-egy történet.

3-5-8 perces jóéjtmesék

jóéjtmesék
3-5-8 perces jóéjtmesék

– Légyszi, még egy utolsót!

–Na jó, egy rövidet…

Ismerős ez a párbeszéd az esti elalvás előtt, ugye? Mert a gyerekek valamiért sosem álmosak. Nem kérik szépen, hogy hadd vegyék fel a pizsamát és hadd bújjanak már be a paplan alá. Az esti mesét, azt persze szeretik… a végtelenségig!

Hát hogyne szeretnék, amikor olyan jó elalvás előtt meghallgatni, hogyan telik Kurbli apó egy napja, min mérgelődik a huszadik bárány, mitől fél Lili esténként, és miért fekszik le Csupánkai Mimi teljesen magától minden este.

Ebben az  antológiában 22 kortárs szerző meséiből választhattok: ha későn kerültök ágyba, 3 perceset, ha kicsit több időtök van, 5 vagy 8 perceset – ha rengeteg, akkor meg mindet egymás után!

3-8 éves korosztály számára ajánljuk.

Pagony Kiadó Kft., 2021

Mesekönyvek toplistája 2021 • 3-4.