Hazai hírek

Segítség a szülőknek a gyermekorvosoktól

Mindenre kiterjedő információkkal szolgál a szülők számára a gyermekgyógyászok által működtetett www.pediatridetom.sk portál.

A Covid-19 fertőzés megelőzéséről, a fertőzés tüneteiről, az ápolás módjairól részletes információkat közöl a honlap alján elhelyezett ikonokon elérhetően korosztályokra bontva.

Az oldal működtetői felhívják a figyelmet: az omikron nagyon gyorsan terjed a gyermekek körében, ezért roppant fontos, hogy a családok tartsák be a rendelkezéseket, hogy a gyermek ne fertőződjön meg és ne fertőzze meg a család többi tagját.

A gyermekorvosoktól érkezik az a kérés is, hogy a tünetek jelentkezésekor ne személyesen keressék fel az orvost, hanem telefonon vagy sms-ben, illetve írjanak e-mailt, keressék a rendelőt messengeren a további teendők miatt – ez szintén a vírus rendkívül erős fertőzőképessége miatt lényeges.

Az oldal foglalkozik a Covid-megbetegedést követően gyerekeknél jelentkező súlyos, de szerencsére elég ritka COVID-komplikációval, a MIS-C-vel, azaz a többszervi gyulladásos szindrómával is.

A különböző korú gyermekek lelki egészségének is külön fejezetet szentelnek, felhívva a figyelmet a figyelmeztető jelekre, különös tekintettel az öngyilkossági gondolatok eluralkodására.

gyermekorvosoktól