Szabadidő

Az edzésekre és szakkörökre is ugyanaz vonatkozzon, mint az iskolalátogatásra!

Az edzésekre és szakkörökre is
(Pixabay)

Az edzésekre és szakkörökre is ugyanaz vonatkozzon, mint az iskolalátogatásra! Annak ellenére, hogy az omikron variáns sokkal gyorsabban terjed, nem emelkedett azoknak a szülőknek az aránya, akik félnek iskolába küldeni a gyereküket a nagyobb fertőzésveszély miatt.

Emellett a szülők többsége azt akarja, hogy a sportkörökre és az egyéb szabadidős tevékenységekre ne vonatkozzanak szigorúbb szabályok, mint az iskolalátogatásra. A szülők elenyésző része hajlandó továbbra is állni a tesztelés költségeit annak érdekében, hogy a gyerekük részt vehessen az edzéseken és a versenyeken, vagy más szakköri és szabadidős tevékenységben. Mindez a Rodičia.sk polgári társulás felméréséből derült ki.
A szülők döntő többsége, 83 százaléka szerint a szakkörök látogatására és egyéb szabadidős tevékenységekre nem vonatkozhatnak szigorúbb szabályok, mint az iskolalátogatásra. A felmérés szerint már csak 9 százalékuk hajlandó állni az ezzel kapcsolatos tesztelési költségeket, további 19 százalékuk pedig „még egy ideig” hajlandó erre, a többi szülő viszont nem.

A szülők 77 százaléka, és az összlakosság 67 százaléka helyesli, hogy az iskolalátogatásnak nem feltétele a szülők és a gyerekek kötelező rendszeres tesztelése. A korábbi felmérések során csupán egyetlen egyszer volt viszonylag magas azoknak a szülőknek az aránya, akik a tantermi oktatás és a szakkörök működését szorgalmazták akár annak árán is, hogy folyamatosan tesztelni kellene az egész családot, mégpedig 2021 februárjában, amikor a legjobban tombolt a járvány második hulláma.

A 2021 szeptemberében végzett felméréshez viszonyítva nem változott azoknak a szülőknek az aránya, akik aggónak iskolába járatni a gyerekeiket a fertőzésveszély miatt: 10 és 15 százalék között mozog az arányuk. A felmérést a 2muse ügynökség végezte januárban 1005 megkérdezett bevonásával.