Gyermeknevelés Kitekintő Oktatás Vélemény

Súlyos látleleteket tár föl a 2. VIRTUÁLIS NEVELÉSÜGYI KONGRESSZUS

EZEN A LINKEN elérhetők a magyarországi 2. VIRTUÁLIS NEVELÉSÜGYI KONGRESSZUS anyagai. Súlyos a látlelet. Ajánlom szíves figyelmükbe!

2007 novemberében – mondhatnánk, még az időszámítás előtt – az Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete virtuális nevelésügyi kongresszust indított. A rendezvény a VII. Nevelésügyi Kongresszussal párhuzamos, autonóm mozgalomként zajlott, és a vártnál nagyobb érdeklődés kísérte (ld. erről a 2008 júniusában megjelent kongresszusi zárszót).

A 2. virtuális kongresszus apropója és vitaindítója egy kerekasztal-beszélgetés az oktatás lehetséges jövőjéről egy olyan időszakban, amikor a hazai közoktatás hatalmas válságot él át (a miskolci tanárok nyílt levele szerint egyes helyeken már össze is omlott). Mindeközben világméretű kultúraváltás részesei vagyunk, amiben közös felelősségünk, hogy kijelöljük az iskola dolgát. Ennek jegyében született az Oktatási víziók kultúraváltás idején című beszélgetés Knausz Imre, Lannert Judit, Szekszárdi Júlia és Tarné Éder Marianna részvételével, Földes Petra moderálásával (megjelent az Új Pedagógiai Szemle 2021. 11-12. számában.)

A felhívásra jelentkezők a saját nézőpontokat és megéléseket öntötték szavakba, létrehozva egy igényes, az emberi dimenzióból táplálkozó szakmai diskurzust.

%d bloggers like this: