Egyéb kategória

Mi jót olvastál? – Sátor Izabella

A Lufi és Szamóca című könyvet olvastam Balázs Ágnestől.

Nagyon jó ez a könyv, érdemes megvenni karácsonyra. Én is karácsonyra kaptam a Dédi mamámtól.

Lufinak hívják a kislányt. Anyukája úgy hívja, hogy Lufi, de nem ez az igazi neve. Nagymamájával lakik egy házban. Szeretett volna egy aranyhörcsögöt. Míg az anyukája és az apukája dolgozott, ő a nagymamával maradt egyedül. Neki kellett segítenie a cipekedésben. Elmentek az üzletbe. Útközben találkoztak nagymama barátjával.

– Húsleves lesz ebédre – mondta nagymama.

A bácsi erre azt mondta:

– Én nagyon szeretem a húslevest, elmehetek hozzátok ebédelni?

Nagymama válaszolt:

– Igen.

Beszélgettek, beszélgettek. Lufi megunta a várakozást és elment az állatkereskedésbe. Bement az üzletbe. Megkérdezte a bácsitól, hogy van-e aranyhörcsögük. A bácsi válaszolt:

– Sajnálom, nincs. – Megsajnálta a bácsi a kislányt, mert nagyon elszomorodott. – De cserébe adhatok egy kutyát. Tornádó a neve.

Csak egy pórázt kell vennem, gondolta a kislány.

Közben beesteledett. A nagymamával a villanyoszlopnál találkoztka. Tornádó kiskutya megtámadta a nagymamát és a ő villanyoszlopba kapaszkodott. Lufinak kiáltott:

– Segítség! 🙂

Azért tetszett a könyv, mert mókás és vicces. Főleg a nyári szünetről szól, amit nagyon szeretek.

Állatok is vannak benne. Azért is ajánlom a többieknek, hogy olvassák el, mert igazán nagyon jó könyv. Több részből áll, például Lufi és a zűrös vakáció.

Sátor Izabella, Pozsonypüspöki (8 éves)

A számos kiadást megélt, nagy sikernek örvendő Lufi-sorozat Metzing Eszter vagány illusztrációival most visszatért.
A sorozat első részében megismerkedhetünk Lufival, vagyis Dalos Hannával, a hatalmas szívű vadóccal, akivel mindig történik valami. Legjobb barátja hozzá hasonlóan hadilábon áll a becenevével, mert fiú létére Szamócának hívják.
Hogyan lesz a gúnynévből becenév? Idomítható-e Kamilla, az aranyhörcsög? Mi a legesleggyönyörűbb ajándék, amit a szüleitől kaphat az ember karácsonyra? Az üdítően vidám történetből mindez kiderül. Ám hogy mit tehet Lufi, ha lefényképezik Szamócával egy nyíllal átlőtt vörös szív alatt, és meg akarják jelentetni a képet az iskolaújságban? Ez már igazán fogós kérdés, amire még nagymama sem tudja a választ.

Móra Könyvkiadó, 2021

A szerzőről

Balázs Ágnes (Budapest, 1967. március 25. –) színésznő, műsorvezető, szövegkönyvíró, zeneszerző, dalszövegíró, író. Férje Gáspár András színművész, akitől két gyermeke született, Barnabás 1991-ben és Bianka 1997-ben.

Először a Brüsszeli Szabadegyetemen (1985-1986), majd az ELTE bölcsészkarán, magyar-francia szakon (1986-1988) végezte felsőfokú tanulmányait. Ezt követően 1993-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (1989-1993), Iglódi István osztályában. 2007-ben elvégezte az Analog Artists Akadémia forgatókönyv író kurzusát.

Színészként kezdett 1991-ben, a Nemzeti Színház társulatában, ahol Shakespeare és Goldoni drámáiban játszott főszerepet. 1994-től szabadfoglalkozású színművészként játszott a Buda Stage, a Karinthy Színpad és a Vidám Színpad előadásaiban, valamint a TV2 műsorvezetője volt. Mint színpadi szerző 2001-ben mutatkozott be a nagyközönségnek az Isteni Show című musical szövegírójaként és zeneszerzőjeként.