Hazai hírek

Harcolni akarnak a pedagógusok az egynapos félévi szünetért

üres osztály egynapos félévi szünet
(Pixabay)

Meglepte a pedagóguskamarát, hogy a minisztérium a félévi szünet eltörlését javasolta. A kamara azt mondja, elvárta volna, hogy egyeztetnek vele, de egy szót nem szólt senki.

„Egyetlen komoly érv sem szerepel a javaslat indoklásában. Ha a gyerekeknek nem elég a pihenésre az az egy nap félévkor, ahogy a minisztérium mondja, akkor teljesen illogikus és ellentétes hatású meg azt az egy napot is eltörölni”

– jelentette ki Soňa Puterková, a Szlovák Pedagóguskamara (SKU) vezetőségi tagja.

Az egyetlen elfogadható indoknak a kamara azt tartja, hogy néhány szülő nehezen tudja biztosítani a gyerek felügyeletét az egynapos félévi szünetre.

félévi szünet
Soňa Puterková

„Értjük, hogy a Coviddal nehezített elmúlt két évben nehéz volt megszervezni a gyerekek felügyeletét, de rendes iskolai oktatás idején – és nagyon reméljük, hogy ilyen oktatás lesz a jövőben – ez az érv nem állja meg a helyét” – jelentette ki Puterková. Az SKU kész vitázni a javaslatról, de úgy véli, az oktatásügyben sokkal súlyosabb gondok vannak, mint hogy a „félévi szünet álproblémájával” foglalkozzon a minisztérium.

„Idő- és energiapazarlás, hogy ezzel foglalkoznak a tárca szakértők. Ha pedig elfogadják a javaslatot, akkor Branislav Gröhling úgy ivódik majd be a gyerekek tudatába, mint az a miniszter, aki eltörölte a szünetet”

– fűzte hozzá Puterková.

 

JÖVŐRE VALÓSZÍNŰLEG MÁR NEM LESZ FÉLÉVI SZÜNET