Könyvajánló Szabadidő

Mágikus állatok iskolája

Mágikus állatok iskolája

Könyvek a strandtáskába kisiskolásoknak.
Milyen érzés lenne, ha lenne egy saját, csakis hozzád kötődő állatod? Aki megért, beszélgetni tudsz vele, mindenhova elkísér.
A Mágikus állatok iskolája kötetekben a valóság ötvöződik a gyerekek képzeletvilágával. A mágikus állatokról senki más nem tudja, hogy beszélni tudnak, a külső szemlélő mindig csak egy plüssállatot lát. Mégis megkönnyíti a gondokkal küszködő gyerekek életét az iskolában, vidám helyzeteket teremt, és izgalmas kalandok várnak a kis gazdáikra. Már az is külön izgalmat jelent, hogy ki és milyen körülmények között kapja meg. Vajon lehet-e szeretni egy teknősbékát, ha az ember egy nagyobb, szőrös állatra vágyik?
Miért van az osztály legvásottabb gyerekének is szüksége egy mágikus állatra? És persze a történeteken végigvonul egy izgalmas rejtély, amit a gyerekek és a mágikus állatok együtt derítenek fel. Közben mélyebben is megismerhetjük a szereplőket, a tanárokat és gyerekeket, az indítékaikat, a szorongásaikat, a csínytevéseiket és a terveiket. Minden szereplő egyéni jellem, mindenki változik, fejlődik nem kis mértékben a megjelenő mágikus állatok és a kialakult különös szituációk hatására. Nincs az a 8 éves fiú vagy lány, aki ellen tudna állni a tanteremben nyüzsgő, egzotikus állatoknak! Izgalmas olvasmányok kedves illusztrációkkal.