Hazai hírek Oktatás

A regionális és multikulturális oktatásának támogatása 2022 című felhívás eredményei

A nemzeti kisebbségekhez tartozó tanulók regionális és multikulturális oktatásának támogatása 2022 című fejlesztési projektekre vonatkozó pályázati felhívás keretében 99 projektet nyújtottak be határidőn belül a Szlovák Köztársaság Oktatási, Tudományos, Kutatási és Sportminisztériumához, összesen 188 386 eurós igényelt összeggel.

A projekteket a Nemzeti Etnikai és Egész életen át tartó tanulás szekciója értékelte a pályázati felhívásban meghatározott kritériumok alapján. Összesen 8 projektet zártak ki a vizsgálatból (pl. nem támogatható pályázó, nem támogatható projektmegvalósítási időszak, a projekttevékenységek nem feleltek meg a felhívás célkitűzéseinek…). A Szlovák Köztársaság Oktatási és Tudományos Minisztériumának a fejlesztési projektek finanszírozására benyújtott pályázatok értékelésével foglalkozó bizottsága a 91 értékelt projektből a legjobb 30 projektet választotta ki, amelyek között összesen 53 000 euró összegű elkülönített támogatást osztanak ki. A 31. vagy annál alacsonyabb helyezést elért, tehát az első 30 projektnél kevesebb pontot kapott projekteket nem támogatták. A rangsorolást, a kiválasztást és az elkülönített pénzeszközök összegét a Szlovák Köztársaság oktatási, tudományos, kutatási és sportminisztere hagyta jóvá.

A jóváhagyott projektek listája és a finanszírozás összege megtalálható a csatolt mellékletben, a „Támogatott projektek listája” című dokumentumban.

A felhívásnak megfelelően a pályázó köteles a kiutalt forrásokat kizárólag annak a projektnek a céljának biztosítására fordítani, amelyre a forrást megítélték, a fejlesztési projekt benyújtott költségvetési bontása szerint.

Az elkülönített forrásokat 2023. február 28-ig kell felhasználni. A fel nem használt pénzeszközöket a kérelmezőnek továbbítania kell az iskolai igazgatás regionális hivatalához.

A projekt megvalósítója zárójelentést készít a projekt megvalósításának eredményeiről, beleértve a projekt során felmerült költségekre vonatkozó információkat, és azt legkésőbb 2023. március 31-ig megküldi a Szlovák Köztársaság Oktatási és Tudományos Minisztériumának – Nemzeti és Egész életen át tartó tanulásért felelős részlegének.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download