Felhívások Szabadidő

Korpás Éva – Szívharang # koncertszínház

Szívharang # koncertszínház – Korpás Éva különleges produkciójával zárja az évet decemberben a Füleki Városi Művelődési Központ

Szívharang December 17-én Szívharang # koncertszínház címmel nem mindennapi előadást láthat majd a füleki közönség a Városi Művelődési Központ színháztermében.

Korpás Éva Szívharang című zenei albuma ezúttal nem koncert, hanem egy komplexebb koncertszínházi előadás formájában kerül közönség elé. A népzenén kívül hangsúlyosan megjelenik a produkcióban a kortárs művészet is. Szemtanúi lehetünk a műfajok sokszínűségének és az egyes zsánerek közötti átjárhatóságnak, melyben szerves egységgé áll össze a zene, az irodalom, a tánc és a színház. Az újszerű feldolgozás ugyanakkor örök érvényű kérdéseket feszeget a szerelemről, csalódásról, érzelmekről, emberi kapcsolatokról.

Szívharang A Szívharang # koncertszínház címet viselő, nagyszabású előadásban tizenhét szereplőt láthat majd a közönség a színpadon. Korpás Éva, háromszoros Harmónia-, kétszeres Fonogram-, Külhoni Magyarságért Díjjal és Pro Urbe díjjal kitüntetett népdalénekes, előadóművész mellett hat énekes lány – Czajlik Boglárka, Janovszki Csenge, Korpás Réka, Lakatos Lili, Szabó Júlia, Zsoldos Viktória – és öt népzenész – Csernók Klári prímás, Takács Ádám hegedűs, Papp Endre brácsás, Kuti Sándor cimbalmos és Hanusz Zoltán nagybőgős – garantálja a zenei élményt. A táncművészet Tókos Attila és Paput Júlia a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, valamint Szeverényi Barna, a Magyar Állami Népi Együttes táncművésze által jelenik meg a színpadon. A koncertszínházi előadás rendezője Gergely Rozália, aki György Zoltán Dáviddal együtt bábszínészként is közreműködik a produkcióban. Kígyó, madarak és halak is megjelennek az előadásban.

SZÍVHARANGA madár erős motívuma a magyar népzenének, a népdaloknak, a kígyó és a halak bibliai utalások. Ahogy a bábszínészek mozgatják ezeket, sok jelentésréteg bomlik majd le róluk a néző előtt. a régi és új együttes hatását Horváth Márk báb- és jelmeztervező látványvilága teszi kerek egésszé. A népi hagyomány zenében való megjelenésével egyidejűleg képileg egy elvont, neonszíneket használó, műanyag hatású modern világ tárul a közönség elé, hogy a koncertszínházi előadás huszonegyedik századi felfogásban mutassa meg, hogyan alakultak, változtak az emberi kapcsolatok régen és ma.

A Füleki Városi Művelődési Központ színháztermében december 17-én, 17.00 órai kezdettel bemutatásra kerülő Szívharang # koncertszínház című előadásra jegyek már kaphatók online a www.kultura.filakovo.sk honlapon, illetve személyesen a művelődési központ irodájában.

A rendezvény a Kisebbségi Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

%d