Felhívások

JANKOVICS MARCELL: EUROPA NOBIS kiállításmegnyitó

A Szlovák Nemzeti Múzeum – A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma és a Liszt Intézet – Magyar Kulturális Központ Pozsony közösen nyitják meg a Múzeumok és Galériák éjszakáján, 2023. május 13-án 14 órakor  Jankovics Marcell Europa Nobis című kiállítását. Jankovics Marcell rajzfilmrendező, grafikusművész, könyvillusztrátor, kultúrtörténész, szimbólumkutató, író. Számos hazai és nemzetközi díj, elismerés birtokosa. Öt egészestés film és számos filmsorozat rendezőjeként a magyar animáció mozgóképművészet emblematikus alakja, a magyar kultúra kiemelkedő alakja. Illusztrációi a magyar történelem fontosabb eseményeit mutatják be a 9. századtól az Osztrák-Magyar Monarchia széteséséig.

Varsó és Bécs után az érdeklődő közönség megtekintheti a kiállítást Pozsonyban is.

A szlovák főváros után a kiállítás ellátogat cseh szomszédunkhoz Prágába.

A vándorkiállítás fővédnöke Csák János, Magyarország Kulturális és Innovaciós Minisztériumának minisztere, a kiállítás védnökei Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke, miniszteri biztos és Vargha Tamás, Magyarország Honvédelmi Minisztériumának miniszterhelyettese.

A megnyitón a vendégeket köszönti Branislav Panis, a Szlovák Nemzeti Múzeum Vezérigazgatója, a kiállítást megnyitja Tóth Norbert főtanácsos, a kiállítás kurátora

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

A megnyitó helyszíne és időpontja:  Szlovák Nemzeti Múzeum – A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma, Pozsony, Žižkova 18., 14:00 órakor.

Szervezők: Liszt Intézet – Magyar Kulturális Központ Pozsony, Szlovák Nemzeti Múzeum – A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma, Tóth Norbert Kurátori Iroda

EUROPA NOBIS