Felhívások

Magyar szemmel – fotó- és rajzpályázat

Ismét meghirdetjk a népszerű Magyar szemmel fotópályázatot, amelyet idén a 14 év alattiak számára egy kategóriában rajzpályázatként is kiírtak! 2023 a gondoskodó nemzet éve a nemzetpolitikában. Gondoskodunk, amikor odafigyelünk a másikra, segítjük, támogatjuk, szeretjük és elfogadjuk. Az elmúlt időszakban a magyar nemzet tagjai megmutatták, tetteikkel bizonyították, hogy számíthatnak egymásra. Különösen értékes számunkra, hogy mindenki a maga otthonában, szűkebb és tágabb környezetében cselekvő szeretettel gondoskodik a rábízottakról.

Az idei felhívás középpontjában egyik legszebb magyar szavunk, az ANYA áll.

Magyar szemmel – fotó- és rajzpályázat
Quebble_nl képe a Pixabay -en.

Pályázatunk három témája: anyaföld, anyanyelv és anyaszív. E három témában várjuk 14. életévüket betöltő pályázóink fotóit, valamint az anyaszív témában a 14 év alatti gyerekek rajzait a Kárpát-medencéből és a diaszpórából egyaránt.

JELENTKEZEM

DÍJAK

A fotópályázat minden kategóriájában és a közönségszavazás során az alábbi nyereményekkel gazdagodnak a díjazottak:

1. helyezett: 300.000 Ft
2. helyezett: 200.000 Ft
3. helyezett: 100.000 Ft

A rajzpályázat nyereményei:

1. helyezett: 300.000 Ft összértékben művészcsomag
2. helyezett: 200.000 Ft összértékben művészcsomag
3. helyezett: 100.000 Ft összértékben művészcsomag

Részvételi feltételek

  • A pályázat mindenki számára nyitott, aki elfogadja a részvételi feltételeket és a témának megfelelő pályázati anyagot nyújt be.
  • A fotópályázatban három kategóriát hirdetünk:
    • Anyaföld
    • Anyanyelv
    • Anyaszív
  • Az Anyaföld kategóriában azok a 14. életévüket betöltött személyek nevezhetnek, akik fényképezőgéppel vagy mobiltelefonnal készítenek a megadott témának megfelelő pályázati anyagot. Az Anyaföld témájának célja, hogy a pályázók bemutassák életünk forrását, a természet szépségét, az anyaföldet, ahol élünk. Várjuk a Kárpát-medence és a diaszpóra magyarsága által lakott lenyűgöző tájakat, magyarságunk kulturális örökségeit megörökítő felvételeket, amelyek megmutatják magyarságunkhoz való ragaszkodásunkat, éljünk a Kárpát-medencében vagy bárhol a nagyvilágban.
  • Az Anyanyelv kategóriában azok a 14. életévüket betöltött személyek nevezhetnek, akik fényképezőgéppel vagy mobiltelefonnal készítenek a megadott témának megfelelő pályázati anyagot. Olyan alkotásokat várunk, amelyek témája az anyanyelv, legfontosabb kulturális kincsünk, hiszen ezen keresztül kommunikálunk és értjük a köröttünk lévő világot. Célunk, hogy az Anyanyelv kategóriával bemutassuk a magyar nyelv sokszínűségét, és erősítsük az emberekben annak megbecsülésének fontosságát.
  • Az Anyaszív kategóriában azok a 14. életévüket betöltött személyek nevezhetnek, akik fényképezőgéppel vagy mobiltelefonnal készítenek a megadott témának megfelelő pályázati anyagot. A kategória célja, hogy a fotók erejével láttassa meg az anyai szeretet, odafigyelés és támogatás sokszínűségét és szépségeit. Bármilyen stílusú képet elfogadunk, amely az anyaság témájához kapcsolódik valamilyen formában, lehetnek ezek bensőséges pillanatok otthon, játékos pillanatok a parkban, vagy akár életünk nagy eseményei.
  • Az Anyaszív kategóriában 14 év alatti gyermekek rajzait is várjuk, esetükben a témakiírás a fotópályázatéval azonos. A rajzok bármilyen technikával készülhetnek, szkennelt formában várjuk őket, fotóként feltöltve.
  • A pályázat 2023.05.05. napján kezdődik és 2023.05.29. napján éjfélkor zárul. A határidő után beérkezett pályázatokat nem áll módunkban elfogadni.
  • Nevezési díj: nincs
  • Egy pályázó egy kategóriában egy fotóval nevezhet (a rajzpályázat is fotóként nyújtható be).
  • A pályázati anyagot a kulhonimagyarok.hu/fotopalyazat-regisztracio-2023/ űrlap hiánytalan kitöltésével lehet csupán benyújtani.
  • A pályázati kiírásnak vagy a témának nem megfelelő anyagokat nem áll módunkban elfogadni. A pályázati anyagokat a szakmai zsűri saját szempontrendszere alapján szűri.