Felhívások Hazai hírek

Élménykonferencia Komáromban

A TANDEM élménykonferenciája inspiráló programokat, minőségi együttlétet és szakmai feltöltődést kínál pedagógusok, ifjúságsegítők és segítő szakmában tevékenykedők részére november 24-25 között Komáromban.

 Komáromban

„A TANDEM első konferenciáját 2019-ben, a tizedik születésnapunk alkalmából szerveztük meg. Azóta voltak pandémiás évek és tavaly egy újra élőben megvalósult, igazán felemelő egynapos konferenciánk.

Idén pedig úgy döntöttünk, eggyel közelebb lépünk álmaink rendezvényéhez: két napos konferenciát szervezünk, ahol még több inspiráló programot és még hosszabb, minőségi együttlétet, feltöltődési lehetőséget kínálunk a résztvevőknek.

Az idei évben a konferencia kiemelt témája a tudatos médiahasználat, álhírek, illetve a különböző generációk közösségi médiahasználatának megértése, hiszen ez a konferencia egyben a Média Detektív címmel zajló projektünk záróeseménye is.

A program felépítésének a logikája mindkét nap, hogy a résztvevők egy közös, élmény-alapú nagycsoportos bemelegítés után egy közös plenáris előadást hallgatnak meg, amely megadja a nap kezdő inspirációját, majd pedig mindkét nap három-három másfél órás workshop-sávban 5 párhuzamos program közül választhatnak. Ezek között minden idősávban van olyan, amely informatívabb, előadás-jellegű, szinte minden idősávban van választékon játékos módszertanra épülő workshop és a program felépítésekor odafigyeltünk arra is, hogy aki nyitott rá, hogy a saját szakmai identitásával dolgozzon, választhat olyan programot, ahol ezt megteheti.

Az előadók és programtartók meghívásakor igyekeztünk úgy alakítani a kínálatot, hogy minél több tantárgyhoz is kapcsolódni tudjanak az itt elsajátított ismeretek, így helyet kap a programban az ének-zene, mozgás, improvizáció, irodalom, biológia, de az informatikatanárok és az osztályfőnökök is bőven találhatnak maguknak módszertani csemegéket.”