Felhívások Versenyek

XXVII. Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny

Értesítjük az iskolákat, hogy a kiírásra került a 2023/2024-es tanévben megvalósuló XXVII. Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny.

A versenyre való jelentkezés online történik

A verseny honlapja – https://simonyi.kre.hu/  

November 1-jén indul a regisztráció.

 

A verseny formája: a 2023/2024-es tanévben a verseny 1–2. válogatófordulóit, valamint a Kárpát-medencei döntőt digitális verseny formájában rendezzük meg mind a magyarországi, mind a határon túli területeken.

A helyesírási feladatlapok kitöltéséhez az iskolában (határon túli bázisiskolában) számítógépre (laptopra vagy asztali gépre) és megfelelő internetes kapcsolatra, valamint a szabályzatban leírt módon szakmai felügyeletre van szükség. Az iskolákban a technikai feltételek biztosításáért a központi szervezők nem vállalnak felelősséget.

A feladatok megoldása online felületen történik, magyar nyelvű billentyűzet szükséges hozzá.
(Vagy legalábbis tudni kell leírni az ő és ű betűket, ami nem nagy ördöngösség még román billentyűzeten sem…, csak hát a magyarországiak erről nem tudnak.)

Simonyi Zsigmond
Szlovák billentyűzeten is lehet magyarul írni, csak használni kell a jobb oldali AltGr gombot és a megfelelő ékezetet… ~ ˇ^˘ ° ˛ ` ˙ ´ ˝ ˝ ¸

 

Azon határon túli régiókban, ahol nem állnak rendelkezésre megfelelő technikai feltételek, a digitális verseny feladatainak megfelelő, nyomtatott feladatlappal rendezhetik meg a regionális szervezők az 1. és a 2. válogatófordulót. Ebben az esetben a fordulók teljes körű lebonyolításáért a regionális versenyszervezők felelnek. A 3. forduló, a verseny döntője, minden résztvevő számára egységesen, digitális felületen zajlik a központi szervezők rendezésében.

VERSENYKIÍRÁS:

VERSENYSZABÁLYZAT:

%d