Felhívások Lélektan Vélemény

A szerelem természete – művészetterápiás kurzus és párkapcsolati előadás

A Galántai Honismereti Múzeum ismét különleges programokkal készül a közelgő Valentin-napra. Az Üvegtársak c. aktuális kiállítás kísérőrendezvényeiként 2024. február 10-én Lelki béke címmel művészetterápiás kurzus, február 17-én pedig A szerelem természete című, a szerelmi kapcsolatok változásiról szóló előadásra várják mindazokat, akik a Bálint-nap alkalmából elmélyülésre, önismeretre vágynak.

Dr. Poór Judit és Ing. Dagmar Polievková

Művészetterápiás kurzus
A Lelki béke c. workshopon a művészetterápia módszereinek köszönhetően megpihennek és erőt is merítenek a résztvevők. „A művészetnek ereje van. A művészet gyógyít – vallja a kurzust vezető arteterapeuta, Ing. Dagmar Polievková. A kurzust elsősorban azoknak ajánlja, akik egy nehéz időszak után szeretnének erőt meríteni, akik szeretnének egy kis időt saját magukkal eltölteni, akik szeretnének egy kicsit megpihenni s mindezt egy különleges élmény segítségével. A programra 2024. február 10-én, szombaton 17:00 órától kerül sor. Előzetes jelentkezés szükséges az alábbi jelentkezési lapon: https://forms.gle/5AeP7nT9CzkyzySQ9, vagy a múzeum egyéb elérhetőségein (telefonon, e-mailben). Részvételi díj: 25.- €.

A szerelem természete
A szerelem természete címmel tart előadást Dr. Poór Judit párkapcsolati tanácsadó 2024. február 17-én, szombaton 17:00 órától.

„A szerelem leköveti az életünk változásait: mire vágyunk, kire vágyunk, kik vagyunk egy szerelemben. Maga a szerelmi kapcsolat is változik. Ezekről a változásokról lesz szó az est folyamán, illetve arról, milyen buktatói vannak a változásnak és hogyan lehet megőrizni azt a csodát, amit a szerelmi kapcsolódás ad, mindezt női és párterápiás nézőpontból” – fogalmaz Dr. Poór Judit, párkapcsolati szakértő, intimitás coach.

A résztvevők száma korlátozott, ezért javasoljuk a regisztrációt az alábbi jelentkezési lapon https://forms.gle/jMnMNNSDmGjuaraY9 vagy a múzeum egyéb elérhetőségein (telefonon, e-mailben). Belépő 10.- €.

Randevú a múzeumban
„A művészetnek gyógyító ereje van és a szerelem törékeny, mint az üveg — ezek voltak azok az alapgondolatok, amik elindítottak az Randevú a múzeumban idei programjainak szervezésében. Ezek a motívumok kapcsolják össze a workshopot és az előadást a kiállítással – teszi hozzá Pukkai Judit, a program szervezője. – Ragaszkodtunk ahhoz, hogy mindkét program a kiállítótérben legyen közvetlenül a műalkotások közelében, hiszen Molnár Zsuzsa Lili figuratív dekorációs tárgyainak alkotási folyamatát is meghatározta egy terápiás folyamat. Fontos ez a fajta kapcsolódás. Dimény Luca alkotásai is kivételesek a tükröződéseivel, a történeti tárgyaknak is különleges kisugárzásuk van.”

Bővebb tájékoztatás a múzeum honlapján és a közösségi hálón található.

Galántai Honismereti Múzeum, Fő utca 976/8, Galánta
Telefon: +421/31/7805535
Mobil: +421/904/505013
E-mail: muzeumgalanta.cestovnyruch@zupa-tt.sk