Versenyek

Szombaton tartják Komáromban a Kaszás Attila Versmondó Fesztivált

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége, a komáromi Jókai Mór Alapiskola, Komárom városa és a komáromi Városi Művelődési Központ június 15-én rendezi meg a XII. Kaszás Attila Versmondó Fesztivált.

A résztvevők három kategóriában (alapiskola alsó tagozat, felső tagozat, középiskola) versenyeznek és két művet adnak elő: kötelező versként a magyar költészetből egy-egy olyan alkotást, amely a költő családjáról, családtagjáról vagy hozzájuk fűződő viszonyáról szól, valamint egy tetszés szerinti költeményt. A versenyzőket a zsűri szakmailag értékeli és minősítő sávokba (arany, ezüst, bronz) sorolja.
Az aranysávos minősítést kapók mindhárom kategóriából bekerülnek a délutáni döntőbe, és az előválogatón a zsűri által jobbnak ítélt verset adhatják elő. Az itt nyújtott teljesítményük alapján dönt a zsűri a fődíj és a különdíjak odaítéléséről. Minden versenyző emléklapot és könyvjutalmat kap, a legjobbakat értékes különdíjakat.
A fődíj a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a Kaszás Attila Közhasznú Alapítvány által alapított emlékplakett, a Kaszás Attila-díj.

A program:
9.00: Kaszás Attila szobrának megkoszorúzása a színház előtt
10.00: a verseny elődöntője (kategóriánként más-más helyszínen)
14.30-19.00 döntő (Tiszti pavilon)
eredményhirdetés, díjkiosztás, egyéni értékelés

Forrás: SZMPSZ