Oktatás

Hatvanéves a somorjai művészeti alapiskola

Ebben a tanévben ünnepli megalapításának 60. évfordulóját a Németh-Šamorínsky István Művészeti Alapiskola. Ebből az alkalomból minden hónapban koncerteket és kiállításokat rendeznek. „Szeptemberben finn tanárok küldöttsége látogatott az iskolánkba, növendékeink és tanáraink egyórás koncerttel és táncbemutatóval fogadták őket, majd egy tanítási órán, valamint szakmai tapasztalatcserén vettek részt. A finn tanároknak elismerően nyilatkoztak a nálunk folyó munkáról és nagyon élvezték az előadást. Sok sikert kívántak nekünk a jubileum alkalmából. A Játsszunk együtt című koncerten növendékeink szüleikkel és testvéreikkel közösen muzsikáltak, akik korábban szintén az iskolánkba jártak. Decemberben, a hatvanadik adventi koncertünkön eljött hozzánk a Mikulás is, az adventi hangulat varázslatos volt. A januári ünnepi koncerten kitüntettük azokat a tanárainkat, akik országos és nemzetközi versenyeken képviselték szép sikerrel az iskolánkat” – mondta Szűcs Irén, az iskola igazgatója. Köszönőoklevelet vett át Věra Hlaváčková, Judita Bobeková Anna Prachárová, Anna Mrázikova, Jaroslav Roček, Hecht Éva, Eva Vargová. Az iskola igazgatója és a polgármester köszönőoklevelét vehette át Brigita Hegyiová, Domsitz Erika és Hideghéty Jenő.

Szűcs Irént, az iskola igazgatóját munkája elismeréseként oklevéllel tüntette ki Orosz Csaba polgármester.

„Február 11-én A zene összeköt címmel nemzetközi farsangi koncerttel folytatódott az ünnepségsorozat. Március 17-én iskolánk legtehetségesebb tanulói lépnek fel. Az ünnepi év kicsúcsosodása az április 28-i koncert és képzőművészeti kiállítás lesz, amelyen azok az egykori növendékeink lépnek fel és állítanak ki, akik tanulmányai elvégzése után a művészetet választották hivatásul. Remélem, minden rendezvényünk iránt olyan nagy lesz az érdeklődés, mint amilyen az eddigiek iránt volt, mert nagyon boldoggá tesz bennünket, és erőt ad a további munkánkhoz, ha a közönségnek tetszik, amit csinálunk” – zárta az igazgatónő. (km)

Kitüntették az iskola pedagógusait

 

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: