Hazai hírek

Bősön bezárnak az alapiskolák és az óvodák

Az Új Szó  internetes kiadásában jelent meg a hír, hogy öt napra felfüggesztik a tanítást a bősi alapiskolákban, az óvodákban sem fogadnak gyerekeket. A művészeti alapiskola szintén bezár, egyelőre meghatározatlan időre.

Az alapiskolák gyűjtőiskolaként működnek – a szlovák tannyelvű intézménybe mintegy 15 csallóközi településről érkeznek diákok, a magyar alapiskola szintén az egész Kis-Csallóközt kiszolgálja. „Az igazgatókkal történt konzultáció alapján öt napra bezárjuk a három óvodát és a két alapiskolát, holnap reggeltől szerdáig nincs tanítás. Az óvodákban már most is hiányzik a gyerekek 30-50 százaléka“ – tájékoztatta lapunkat Fenes Iván polgármester hozzátéve, hogy sok szülő már nem vitte óvodába a gyerekét. A művészeti alapiskolába legalább 20 településről érkeznek tanulók, az intézmény működését egyelőre meghatározatlan időre felfüggesztik.

Fenes szerint a rendelkezéssel időt nyernek, később pedig valószínűleg az állam átveszi a helyzet koordinálását. „A polgármesterek jelenleg nem tudják, mit tegyenek“ – jegyezte meg Fenes Iván. (UJSZO)

%d