Egyéb kategória Oktatás

Zárva vannak az iskolák, elhalasztják az érettségit

írásbeli érettségi elhalasztják

Március 27-ig biztosan zárva lesz minden iskola és oktatási létesítmény. A pedagógusok vezetésével otthon, önállóan tanulnak a diákok.

Az írásbeli érettségi vizsga időpontja is eltolódik. Az írásbeli eredeti időpontja március 17–20. volt, az új időpont március 31-április 3. Azok, akik ebben az időpontban betegség vagy karantén miatt nem tudnak levizsgázni, április 15. és 20. között pótolhatják. A szóbeli érettségi vizsga időpontját június 1-19-re halasztották. A középiskolai felvételi vizsgák, a tehetségvizsgák március 30. és április 30. között lesznek. A konkrét időpontokat a járási oktatásügyi hivatalok az iskolavezetőkkel egyeztetve határozzák meg.

A kilencedikesek és a nyolcéves gimnáziumok negyedikesei az eredetileg kitűzött időpontban, azaz április 1-jén és 2-án írják meg a tesztet.

Az oktatásügyi minisztérium minden egyetemet arra kötelezett, hogy március 27-ig szüneteltesse a nappali oktatást és távoktatás formájában folytassa a képzést. Az érettségi vizsgák elhalasztása miatt az egyetemeknek azt javasolják, fontolják meg a tanulmányi programok átütemezését. (km)