Hazai hírek Oktatás

Passzívak voltak a magyar iskolák a járvány alatti tesztelésnél

Passzívak voltak a magyar iskolák a járvány alatt. Mindössze tizenkét magyar alapiskola jelentkezett be a távoktatás alatt tartott központi tesztelésekbe.

Bár a kilencedikesek országos tesztelése a járvány miatt elmaradt, az oktatási minisztérium mellett működő, a központi felméréseket levezénylő intézet, a NÚCEM folyamatosan készített teszteket a távoktatás alatt és levelez az iskolákkal, hogy kapcsolódjanak be a felmérők megírásába.
Külön a magyar iskolák számára is készítettek központi teszteket magyar nyelvből és szlovák nyelvből, matematikából, és az angol nyelvű felmérőt is meg lehet íratni a gyerekekkel, hogy az iskola átfogóbb képet kapjon a tudásszintről a többi iskolákhoz viszonyítva. Különösen a kilencedikeseknél lenne szükség az ilyen felmérők megírására, hogy például ne szeptemberben lepődjenek meg, amikor a gimnáziumokban megíratják velük a belépő felmérőket.

A központi e-tesztelésbe áprilisban és májusban 12 magyar alapiskola és 8 magyar középiskola kapcsolódott be. 249 magyar alapiskolás összesen 422 e-felmérőt töltött ki, továbbá 434 középiskolás diák összesen 708 felmérőt – tájékoztatta honlapunkat a tárca.

Az egész országban a két hónap alatt összesen 14 ezer tanulót kapcsoltak be az iskolák a felmérésekbe, akik 26 ezer tesztet töltöttek ki.
Az e-tesztelésre egészen június 15-ig jelentkezhetnek be az iskolák a NÚCEM-nél – közölte Romana Kanovská, az intézet igazgatója. (l)

A teszteléssel kapcsolatos részletek itt találhatók: http://www.etest.sk/e-testovanie-jar-2020/