Tanodák – sorsok, segítők, ötletek
Kitekintő Oktatás Szabadidő

Tanodák – sorsok, segítők, ötletek

A Motiváció Műhely oktatási videói. A kölcsönvehető ötletek kedvéért tesszük közzé ezeket. Az első a tanodákat mutatja be.

A második trailer a Motiváció Egyesület által koordinált TanodaPlatform szakmai műhelyéről szóló kisfilmet harangozza be, mely a pályaorientációról szól.

A Találkozások projekt a különböző társadalmi csoportok összekötését hivatott elősegíteni. A TanodaPlatform szakmai műhelyén forgatott módszertani film olyan lehetőségeket mutat be, amelyek e szükségletekre kínálhatnak megoldásokat.

A tanodák célcsoportját elsősorban hátrányos helyzetű és roma tanulók jelentik, ugyanakkor több civilszervezet is működtet migráns célcsoportot támogató tanodát, tanoda jellegű programot. E kezdeményezések a tanodamozgalom kevéssé ismert szeletét képviselik, így a TanodaPlatform ötödik szakmai napján bemutatkozási lehetőséget adtunk számukra.

Több tanodában folyik társasjátékok használatával pedagógiai fejlesztő munka, így a hatodik szakmai műhelyünk célja az volt, hogy megmutassuk az eddigi tapasztalatokat és felvázoljuk egy módszertan alapjait. Ehhez öt tapasztalt játékmester segítségével társasjátékokat próbáltak ki a résztvevők, majd megvitatták a társasjátékokban rejlő különböző fejlesztési lehetőségeket. Csak néhány terület példaként: kommunikáció, logika, matematika, szociális kompetencia, szövegértés.