Magyar irodalom Tanuljunk

Művészek az Otthoni Oktatásért | 11. évfolyam (5)

Tavasszal több mint 300 művész közreműködésével videóra került az irodalom tananyag közel kétharmada elsőtől a tizenkettedik évfolyamig.

A felvételek természetesen térítésmentesen, regisztráció szükségessége nélkül elérhetőek.
A YouTube-on évfolyamok és szerzők szerint is válogathatnak. Az anyagok között ajánlott irodalmat és érdekességeket, valamint eredeti nyelvű felvételeket is találnak.

60
14:09
Kosztolányi Dezső: Esti Kornél – 4. fejezet

61
6:03
Kosztolányi Dezső: Szeptemberi áhítat

62
9:46
Mikszáth Kálmán: A bágyi csoda

64
7:10
Márai Sándor: Halotti beszéd

65
17:14
Móricz Zsigmond: Tragédia

67
3:42
Kosztolányi Dezső: Halotti beszéd

69
2:47
Arany János: Az örök zsidó

70
17:24
Móricz Zsigmond: Tragédia

tananyag Járvány-helyzetben a színészek nem csinálhatnak színházat, hiszen a színházak bezártak. A diákok nem járhatnak iskolába ugyanezen okból, viszont online-oktatásban részesülnek. Úgy gondoljuk, segítség egy irodalomtanárnak, ha a kötelező olvasmányok részletei, vagy órán feldolgozandó irodalmi szövegek, egy színész interpretálásában jutnak el a diákokhoz. Ez online-térben egyszerű, és lehet úgy figyelemfelkeltő, hogy utána a diákok elolvassák a teljes műveket. Ez a valódi célunk. Az is fontos, hogy ez itt és most történik, egy olyan helyzetben, amelyben különösen fontos a szolidaritás, az egymásra figyelés, az összefogás. A MOTTO-n látható-hallható művek listáját szaktanárok állították össze.

%d bloggers like this: