Felhívások Hazai hírek

„BURUNDANGA” • Ifjúsági bérleteseknek Komáromban

Februárban újra műsorára tűzi JORDI GALCERAN „BURUNDANGA” című darabját a Komáromi Jókai Színház.

Február 20-án és 21-én 15:00 órától az ifjúsági bérlet keretében játsszák újra a  kortárs katalán vígjátékot, amelynek középpontjában egy nem várt terhesség áll. Ez önmagában is nehéz helyzet, hát még, ha nem vagyunk biztosak a partnerünk érzéseiben. Persze a megoldás lehet egyszerű, hisz sokszor csak egy jó hideg sörre van szükség ahhoz, hogy tisztábban lássuk a dolgokat. De mi történik, ha minden új információ csak újabb kérdésket vet fel?

Hogyan hozzon az ember komoly döntéseket, ha maszkos férfiakat talál a lakásában, feltűnik egy mindentudó, vagyonos nagybácsi, és még egy elrontott szardellaszósz és egy terrorszervezet is belezavar a képbe?

Abszurdnál abszurdabb szituációk követik egymást, melyek mögött végig jelen van a gyermekvállalás témája, de ez mellett felmerül a lázadás problémája, az apa-fiú konfliktus, a fiatalok vágya, hogy valamiben kiteljesedjenek és megtalálják helyüket a világban – ez a keresés, amely néha kilátástalannak tűnik, néha pedig naivitásunkban helytelen eszmék és célok felé sodor minket.

Mindezzel a tizen- és huszonévesek könnyen azonosulnak, de az idősebbek is megtalálhatják benne a régi önmagukat, vagy összehasonlíthatják magukat a mostani fiatal generációval.

Az előadás a Komáromi Jókai Színház és a Symbol polgári társulás közös produkciója.

Szereposztás:

Berta: Katona Eszter e.h.
Sílvia: Dékány Nikolett m.v.
Manel: Melecsky Kristóf m.v.
Gorka: Béhr Márton
Jaume: Skronka Tibor

Díszlettervező: Michal Lošonský m.v.
Jelmeztervező: Lea Šáryová m.v.
Dramaturg: Finta Viktória m.v.
A rendező asszisztense: Balaskó Edit és Balázsy László
Rendező: Matusek Attila
Szereposztás változásának jogát a színház fenntartja!